Zimbrul Slobozia Conachi a învins Unirea Braniștea în derby, dar CSU ”Dunărea de Jos” a preluat șefia în Liga a IV-a

35

Campionatul Ligii a IV-a s-a reluat în finalul acestei săptămâni cu jocurile din etapa a 14-a, prima din retur. Prima etapă din partea secundă a campionatului a fost dominată de derby-ul de la vârf dintre Unirea Braniștea și Zimbrul Slobozia Conachi. Meciul dintre cele două contracandidate la titlu s-a încheiat cu victoria, scor 3 – 0, a oaspeților de la Slobozia Conachi,două dintre goluri au fost marcate de Ștefan Adamache, iar Iulian Năpîrlică a marcat al treilea gol al ”zimbrilor”.

În deschiderea primei etape din retur, viceliderul Ligii, CSU ”Dunărea de Jos” a învins, scor 10 – 1, Quantum, Club Galați, în derby-ul municipal din primul eșalon fotbalistic județean. Tot sâmbătă nou promovata Agrostar Tulucești a trecut cu scorul 6 – 0, pe teren propriu, de Avântul Vânători. Cealaltă echipe din ”careul de ași” Gloria Ivești a remizat în prima etapă din retur, scor 0 – 0, pe terenul celor de la Viitorul Umbrărești. În celelalte jocuri ale etapei Victoria Independența a pierdut, scor 2 – 3, jocul de pe teren propriu cu Avântul Drăgănești, rezultatul nu a fost omologat de AJF Galați, echipa din Independența a contestat rezultatul, o decizie în acest sens urmează să fie dată de Comisiile AJF Galați, iar Viitorul Costache Negri a câștigat, scor 3 – 0, cu Juventus Toflea. 
După prima etapă din retur CSU ”Dunărea de Jos” preia conducerea în Liga a IV-a Galați cu 33 de puncte din 13 jocuri, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul doi, Zimbrul Slobozia Conachi, cele două echipe fiind departajate de golaveraj, +53 CSU, +38 Zimbrul. Campioana de toamnă, Unirea Braniștea a coborât pe locul trei cu 31 de puncte, iar plutonul fruntaș este încheiat de Gloria Ivești cu 29 de puncte.

Etapa a 15-a este programată să se dispute la finalul săptămânii viitoare, 18 martie, iar capul de afiș al etapei este derby-ul dintre Gloria Ivești și Unirea Braniștea. Tot în etapa a 15-a se va juca și derby-ul dintre Zimbrul Slobozia Conachi și Agrostar Tulucești. Liderul CSU ”Dunărea de Jos” va juca pe teren propriu cu Viitorul Umbrărești, iar celelalte jocuri ale etapei sunt: Avântul Drăgănești – Quantum Club Galați, Avântul Vânători – Muncitorul Ghidigeni și Juventus Toflea – Victoria Independența.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal