BASCHET: Phoenix a trecut spectaculos de SCM Craiova în derby-ul fazei secunde din LNBM

35
Phoenix și SCM Craiova – cele două echipe calificate deja în play- off-ul Ligi Naționale s-au întâlnit la miercuri în ”Polivalentă”, în ultimul meci din turul grupei 7 – 12 LNBM. Chiar dacă sunt  calificate în faza a treia a Ligii Naționale cele două  echipe s-au duelat aprig pentru prima poziție în grupă, iar la final, după un meci cu mai multe răsturnări de scor și egalități, Phoenix s-a impus cu socrul 90 – 86
Băieții lui Florin Nini au început meciul mai bine și și-au adjudecat primul sfert, scor 20 – 12. Avantajul gălățenilor a fost risipit în sfertul secund, al doilea parțial a fost câștigat de oaspeți cu scorul 29 – 19, iar la jumătatea parțialului echipa din Craiova a egalat la 25, după care s-a instalat la conducere. Petrișor a marcat de afară, Artimo a dublat cu un coș de două puncte și Phoenix a revenit în avantaj, însă la pauza mare echipa din Craiova a intrat în avantaj de o posesie, scor 39 – 41. Al treilea sfert, câștigat de Phoenix cu scorul 27 – 12, a fost început de gălățeni cu un parțial 8 – 0 cu care a revenit la conducere, scor 47 – 41.  Trupa lui Florin Nini a continuat jocul bun, iar cu 58 de secunde înainte de finalul sfertului s-a înregistrat cea mai mare diferență din meci, +16 Phoenix, 66 – 50. Sfertul decisiv a debutat cu un parțial 9 – 0 al craiovenilor, iar scorul s-a strâns la 66 – 62. Gălățenii au replicat rapid, Dragoș Andrei a marcat o triplă, iar Pavlovic cu o dublă a trecut Phoenix în avantaj de zece puncte, scor 72 – 62. În finalul jocului Craiova a revenit a egalat la 84 cu un minut rămas de jucat, Dragoș Andrei cu o nouă aruncare de afară și Artino au refăcut avantajul gălățenilor de patru puncte, scor 88 – 84. Oaspeții au revenit și s-au apropiat la o posesie, scor 88 – 86, cu 14 secunde înainte de final, iar victoria gălățeană a fost securizată de Miller cu două aruncări libere transformate în ultimele 11 secunde. 
Phillip Miller a fost omul meciului cu 27 de puncte marcate, Artino a încheiat meciul în double – double cu 16 puncte și 10 recuperări, Cătălin Petrișor a completat lista marcatorilor cu 14 puncte (2×3), Dragoș Andrei și Tony Gugino au marcat câte 9 puncte,  Măciucă a reușit 8 puncte, Hadzifezofiv și Pavlovic au marcat câte trei puncte, iar Threatt a înscris un punct. 
În clasamentul grupei 7 – 12 din LNBM Phoenix și SCM Craiova împart prima poziție cu 14/12 (14 victorii) la general , 40 de puncte. Pentru Phoenix urmează meciul din prima etapă a returului, 14 aprilie, pe terenul celor de la Poli Iași.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal