CSU Danubius urcă pe loc de baraj după victoria cu HCM Râmnicu Vâlcea

27
Handbalistele de la CSU Danubius au făcut un prim pas spre salvarea de la retrogradare după ce au învins HCM Râmnicu Vâlcea, echipă clasată pe locul patru în Liga Florilor. Scorul final în victoria echipei gălățene a fost 25 – 22, la pauză echipa din Vâlcea a intrat în avantaj, scor 14 – 12. 
Echipa gălățeană și-a asigurat victoria pe final. În finalul jocului, în decurs de șase minute, fetele de la CSU au reușit un parțial 6 – 0  cu care s-au desprins decisiv. Elena Livrinikj a egalat la 17 în minutul 47, Ala Sheiko a trecut CSU în avantaj, 18 – 17, iar Cristina Clisu a marcat de două ori consecutiv goluri cu care CSU s-a desprins la 20 – 17. Seria bună a fost continuată de gruparea gălățeană chiar dacă au evoluat cu un om mai puțin, Denisa Șelever a marcat pentru scorul 21 – 17, iar parțialul a fost închis cu un gol, marcat de Elena Livrinikj în minutul 53, scor 22  – 17. 
Cea mai bună marcatoare a jocului a fost Ala Sheiko cu 9 goluri, toate din acțiune, de la Danubius s-a mai remarcat Elena Livrinikj cu 5 goluri. Pentru echipa din Vâlcea cea mai bună marcatoare a fost Yrina Glibko (fosta jucătoare de la HC Danubius) cu șase goluri. 
După victoria cu Vâlcea echipa gălățeană a urcat pe locul 11 cu 18 puncte din 22 de jocuri, un punct în plus față de echipele de pe locurile 12 și 13, CSM Slatina și HCM Slobozia, 21 de puncte, dar și câte un joc mai puțin. La finalul sezonului echipele clasate pe locurile 11 și 12 vor juca la barajul de menținere/promovare în Liga Florilor în timp ce locurile 13 și 14 retrogradează direct. Pentru CSU Danubius urmează două jocuri foarte importante pentru salvarea de la retrogradare, 28 aprilie, la Slatina, și 5 mai, la Galați cu U Cluj – echipe aflate în lupta directă pentru salvarea de la retrogradare.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal