FUTSAL: United revine spectaculos de la 1 – 4 și păstrează șefia în grupa semifinală

43
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat/CS united Galați
Remiză spectaculoasă în derby-ul grupei semifinale B din Liga I. Liderul grupei, United, a jucat miercuri, în Polivalentă, cu harghitenii de la FK Odorheiu Secuiesc, derby-ul grupei, meci încheiat nedecis, scor 4 – 4, cu echipa gălățeană marcatoare a golurilor victoriei în ultimul minut, fără cei mai buni jucători pe teren. 
Harghitenii au intrat în avantaj, scor 1 – 0, la pauză. Oaspeții au deschis scorul rapid, în minutul 3, prin Szocs Laszlo, în ciuda debutul mai bun de meci al gălățenilor. United a replicat imediat, însă Lașcu a nimerit bara. Până în pauză echipa gălățeană a forțat egalarea, Tudose, Borges, Cojoc sau Varela, au ratat ocazii importante de a marca. Ultimul cuvânt în repriza inaugurală le-a aparținut harghitenilor, echipa din Odorheiu Secuiesc a trimis în bara ultima mare ocazie a reprizei de debut. 
La reluare United a continuat în căutarea golului egalizator, dar de marcat au făcut-o harghitenii. În minutul 29, Szocs Laszlo, a reușit ”dubla”, gol marcat din voleu după o pasă din corner. Portarul harghitenilor, Andrei Grigoraș, probabil cel mai bun jucător al oaspeților în meciul de azi, s-a evidențiat în mai multe rânduri la încercările lui Borges, Cojoc și Crăciun. United a marcat pentru 1  -2, în minutul 32, Octavian Cireș a marcat cu un șut din afara careului. Imediat echilibrul jocului s-a rupt Andrian Lașcu a primit al doilea cartonaș galben, iar peste câteva zeci de secunde gălățenii au rămas și fără portarul titular Wellington Da Silva, sancționat cu al doilea cartonaș galben după un henț. United a jucat în dublă inferioritate numerică, 2 contra 4, iar momentul a fost speculat la maximum de harghiteni care au marcat de două ori și s-au desprins la 4 – 1. Simțind momentul de slăbiciune al echipei sale portughezul Vitor Costa cere timp de odihnă, iar la reluare Octavian Cireș preia tricoul distinctiv de portar. Decizia de a scoate portarul s-a dovedit inspirată United a redus din diferență, minutul 37, prin intermediul unui autogol, creditat cu gol a fost Viorel Cojoc. Împinși de la spate de sală gălățenii au fixat echipa harghiteană în fața propriului careu, iar Bogdan Covaci a marcat pentru 3  – 4. Nou intratul portar Răzvan Cătinean a ținut echipa gălățeană în joc cu o intervenție destul de grea, iar cu 20 de secunde înainte de finalul meciului, când, probabil, nu prea mulți mai sperau căpitanul Viorel Cojoc își menține echipa în fruntea grupei semifinale cu un șut de la distanță trimis sub bara porții lui Grigoraș. 
United: Wellington Da Silva, Răzvan Cătinean – portari; 
Bogdan Covaci, Magnus Varela, Andrian Lașcu, Kailon Borges; 
Andrei Crăciun, Viorel Cojoc, Octavian Cireș, Ovidiu Tudose; 
Vasile Boubătrân, Andrei Apostol, Constantin Burdujel, Cosmin Petică;
Antrenori: Vitor Hugo Costa și Alexandru Tănăsilă. 
După ce s-au disputat meciurile din turul grupei semifinale B, United este lider cu 7 puncte, FK Odorhei ocupă locul doi cu 5 puncte, iar Dunărea Călărași este pe trei fără puncte. Pentru United urmează un nou meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18.00, cu cei de la Dunărea Călărași.     
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal