HANDBAL: Înfrângere la limită pentru CSU Danubius pe terenul contracandidatei CSM Slatina

30
Handbalistele de la CSU Danubius și-au îngreunat situația în clasamentul Ligii Florilor după înfrângerea, la limită, de pe terenul uneia dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare. Echipa gălățeană a pierdut în etapa a 23-a jocul de pe terenul celor de la CSM Slatina cu scorul 23  -24.  

La pauză gazdele au intrat în avantaj, scor 14 – 12. După mai multe momente de egalitate (2 – 2 minutul 6, 7 – 7 minutul 16), echilibrul s-a rupt în minutul 17. Nicoleta Safta a fost eliminată, gazdele au profitat de superioritate și s-au desprins la trei lungimi, scor 10 – 7. În finalul primei reprize au beneficiat și gălățence de un moment de ”power – play” cu care s-au apropiat la un singur gol de gazde.  Partea secundă s-a disputat după aceleași coordonate, gazdele au condus, replica a fost oferită de fiecare dată de Daciana Balaban sau Elena Livrinikj. În finalul jocului, minutul 58, la scorul 24 – 22, echipa gălățeană a beneficiat de un nou moment de superioritate numerică, însă echipa gălățeană nu a reușit să marcheze decât un singur gol, insuficient pentru a câștiga măcar un punct în jocul de la Slatina. 
Cele mai bune marcatoare de la CSU Danubius au fost Elena Livrinikj cu cinci goluri, patru din aruncări de la șapte metri, și Daciana Balaban, cinci goluri.
După înfrângerea de la Slatina, a șasea la un gol diferență, situația în clasament a gălățencelor se complică. Fetele de la CSU sunt pe locul 12, poziție care asigură prezența la barajul de menținere / promovare în Liga Națională, cu 18 puncte, (23 de jocuri). Echipa gălățeană poate cădea chiar pe loc de retrogradare dacă HCM Slobozia, locul 13, 17 puncte (22 de jocuri), va învinge HCM Râmnicu Vălcea. Pentru echipa gălățeană urmează un nou joc extrem de important pentru salvarea de la retrogradare sâmbătă, 5 mai, pe teren propriu, cu U Cluj – Napoca, locul 11, 20 de puncte (22 de jocuri).  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal