Phoenix joacă cu U BT Cluj – Napoca în play-off. Seria începe la Cluj

34
Ca urmare a locului opt de la finalul sezonului regulat echipa masculină Phoenix va juca în primul tur de al play-off-ului, faza sferturilor de finală, cu câștigătoarea sezonului regulat U BT Cluj – Napoca, campioana en-titre a României și deținătoarea Cupei României. În sferturi se va juca după sistemul – cel mai bun din cinci jocuri – echipa care ajunge la trei victorii va obține calificarea în semifinale. 
Sfertul de finală Phoenix  – U Cluj va debuta cu două meciuri la Cluj – Napoca, 2 mai, ora 18.00, sala Horia Demian, meci posibil să fie transmis în direct la Digi Sport, și 4 mai. După cele  două jocuri de la Cluj seria se va muta la Galați, primul joc este programat în jurul datei de 9 mai, iar al doilea, dacă va fi cazul, se va juca în jurul datei de 11 mai. Dacă cele două echipe se vor afla la egalitate după patru jocuri se va disputa și meciul cinci, decisiv, la Cluj – Napoca, în jurul datei de 14 mai.  
Phoenix este la a doua prezență în play-off din istorie, ultima oară echipa gălățeană s-a calificat în primele opt echipe din LNBM în sezonul 2015 – 2016, la debutul absolut al Phoenix – ului în Liga Națională de Baschet Masculin. Prima apariție echipei lui Florin Nini în play – off s-a încheiat în faza sferturilor de finală, gruparea gălățeană a pierdut cu scorul general 1 – 3 duelul cu CSM CSU Oradea, echipă ce avea să devină campioana României. Cu 0 – 2 după meciurile de la Oradea, Phoenix s-a impus în primul meci de la Galați, după o repriză de prelungiri. 
În recentul încheiat sezon regulat Phoenix a pierdut cele două jocuri cu campionii de la U BT Cluj- Napoca. După 75 – 91 la Cluj gălățenii au pierdut la limită, scor 73 – 76 meciul de la București, ”Arena de Baschet”, joc considerat pe teren propriu pentru Phoenix, cu coșul victoriei marcat de campioni în ultima secundă.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal