RUGBY: Aproape de surpriză. RCM Galați a pierdut la ultima fază cu Tomitanii

44
Rugby-știi de la RCM Galați au fost aproape să producă surpriza campionatului Diviziei Naționale de Seniori în etapa a 11-a din liga secundă. Trupa gălățeană a primit, pe teren propriu, replica constănțenilor de la Tomitanii, una dintre echipele cu aspirații de promovare în Superliga. 
Pe ”Municipalul” gălățean diferența dintre cele două echipe nu s-au văzut, gruparea gălățeană a oferit o replică tăioasă, fiind foarte aproape să termine la egalitate, Tomitanii au marcat eseul victoriei la ultima fază a jocului. Gălățenii, fără căpitanul Gabriel Partenie accidentat, au început meciul mai bine și au deschis scorul cu un eseu transformat în minutele de debut ale jocului. Oaspeții au replicat prin același procedeu și au egalat la 7. Gruparea gălățeană nu a acuzat șocul a continuat jocul ofensiv, au avut grămadă în cinci metri, însă de marcat au făcută cei de la Constanța, după aproape 25 minute de joc oaspeții au culcat, pentru a doua oară, balonul în terenul de țintă gălățean, încercarea nu a fost transformată, iar scorul era 7 – 12. Până la pauză XV- le Galațiului a mai marcat alte două eseuri. Prima dată gălățenii au egalat, scor 12 – 12, eseu marcat pe centru, iar după transformare RCM – ul a trecut în avantaj, scor 14 – 12. Scorul pauzei, 19 – 12, a fost stabilit de gazde după o nouă încercare, în urma unui contraatac, eseu netransformat. 
Muștruluiți bine în pauză de echipa tehnică Tomitanii au început în forță partea secundă și au marcat două eseuri, ambele transformate, cu care s-au instalat la conducere, scor 26 – 19. Reveniți din șocul încasării celor două eseuri gălățenii au făcut o ultimă vizită în terenul de țintă advers, eseu transformat cu care a egalat la 26. În finalul jocului oaspeții au marcat punctele victoriei la chiar ultima fază a jocului, încercarea nu a fost transformată, iar constănțenii s-au impus cu scorul 26 – 31. Punctele gălățenilor au fost realizate de: Dragoș Giușcă, Cristian Bianu – eseuri, Adrian Adam trei transformări.        
După 11 etape din Divizia Națională de Seniori Rugby Club Municipal Galați este pe locul șase în clasament cu 12 puncte din 11 jocuri. Pentru gălățeni urmează  două jocuri consecutive în deplasare. Prima dată sâmbătă, 21 aprilie, gălățenii vor juca pe terenul ultimei clasate CSU Arad, apoi, la 28 aprilie, RCM – ul va juca pe terenul celor de la CS Năvodari, urmând ca sezonul regulat să fie încheiat cu un joc pe tren propriu, 5 mai, cu cei de la Bucovina Suceava.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal