VOLEI: Arcada s-a impus în reastanța cu Steaua și este la trei puncte în spatele liderului

29
 
Echipa de volei masculin Arcada Galați s-a impus în fața celor de la Steaua București, într-un meci restant din etapa a III-a grupa valorică 1 – 6. După aproape două ore de joc gălățenii au obținut a zecea victorie consecutivă, scor 3 – 1. 
Băieții lui Nicu Harabagiu au intrat bine în meci și și-au adjudecat primul set cu scorul 25  -18. Arcada a condus în cea mai mare parte din set, 8 – 4, 16 – 13, 21  -16. Parțialul a fost închis după un serviciu as al lui Kovacevic. Al doilea set a fost câștigat de gălățeni cu scorul 25 – 22. Arcada a avut inițiativa, a condus în  mai multe rânduri, 8 -7, 16 – 12, 21 – 19. Steaua a revenit în finalul setului, s-a apropiat la un singur punct, scor 23 – 22 , însă același Nikola Kovacevic a închis parțialul cu un atac și un blocaj. Steaua a revenit în joc în setul trei câștigat cu scorul 25 – 22. parțialul a început echilibrat, 5 – 5, 14 – 14, Arcada a intrat în avantaj la al doilea timp tehnic de odihnă, scor 16 – 15, în finalul setului, chiar dacă antrenorul Harabagiu a făcut câteva schimbări Steaua s-a impus la o diferență de trei puncte. 
Chiar dacă a avut un început tensionat, setul trei a fost adjudecat de Arcada fără drept de apel, scor 25  – 14. La scorul 4 – 1, jucătorul libero de la Steaua a fost sancționat cu cartonaș roșu pentru proteste, Arcada a preluat conducerea, scor 5 – 1, însă imediat și gălățenii au fost sancționați cu punct pierdut, cartonaș roșu, după ce Suljagic a avut ceva de reproșat antrenorului advers. Gălățenii au defilat în al patrule parțial au condus, scor 8  – 4, la primul timp tehnic de odihnă, 16 – 10 la cel de a doua întrerupere, scorul a luat proporții spre final, Rangel a reușit un blocaj câștigător, a urmat la serviciu omul finalurilor de set Kovacevic care a servit doi ași și a adus victoria, scor 3 – 1, a gălățenilor. 
Nikola Kovacevic a fost cel mai bun jucător de la Arcada cu 16 puncte, Gontariu l-a secondat cu 13 puncte, Rangel a completat cu 10 puncte, Bala și Spânu au reușit câte opt puncte, iar Despotovski a reușit un punct.  
În urma victoriei din restanța cu Steaua – câștigătoarea sezonului regulat, Arcada este pe locul doi cu 67 de puncte la teri puncte în spatele liderului Tricolorul Ploiești. Pentru Arcada urmează un nou joc  pe teren propriu, 14 aprilie, cu CSM București, etapa a doua din retur, urmând ca în etapa a patra din returul grupei valorice 1 – 6, echipa gălățeană să primească replica, pe teren propriu a liderului Tricolorul Ploiești, 21 aprilie. Între jocurile cu Steaua și Tricolorul gruparea gălățeană va juca returul cu Steaua, 17 martie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal