VOLEI: Derby pentru titlu joi la ”Polivalentă”. Arcada joacă restanța cu Steaua

23
Pentru a se menține în cursa pentru titlul de campioană a României echipa masculină de volei Arcada Galați trebuie să câștige toate cele trei puncte puse în joc în restanța cu Steaua. Joi, 5 aprilie, începând cu ora 19.00, la Sala Sporturilor Dunărea, Arcada și Steaua vor juca meciul restant din etapa a III-a din grupa valorică 1 – 6.  Meciul a fost programat inițial pentru jumătatea lunii martie, dar a fost amânat, la acea dată ”Polivalenta” a fost ocupată cu alte evenimente. 
Restanța cu Steaua este abordată de Arcada după o serie de nouă meciuri consecutive fără înfrângere, nouă jocuri încheiate de gălățeni cu victorii de minimum două puncte, între cele nouă victorii s-a strecurat și un succes de trei puncte ( scor 3 – 1), la București cu cei de la Steaua. În schimb, Steaua, câștigătoarea sezonului regulat, trece printr-o perioadă diametral opusă, în faza secundă a DivizieiA1 a câștigat un singur meci, scor 3 – 0, pe teren propriu cu SCMU Craiova în chiar prima etapă din play – off. În clasament Arcada este pe locul doi cu 64 de puncte din 27 de jocuri, șase puncte mai puțin decât liderul, Tricolorul Ploiești a acumulat 70 de puncte în 28 de jocuri, gălățenii au un punct mai mult decât adversara din meciul de joi.
În prima parte a campionatului Diviziei A1, sezonul regulat, cele două echipe și-au împărțit victoriile, Steaua a câștigat la Galați cu scorul 3 – 0, în tur, Arcada s-a impus cu scorul 3 – 1, în jocul retur disputat la București. Meciul de miercuri va fi arbitrat de Tudor Pop, din Cluj – Napoca, arbitru A1, și Cristian Botezatu, din Piatra Neamț, arbitru A2.   
Altfel, clubul gălățean Arcada va organiza turneul final (final four) al Cupei României. Meciurile sunt programate să se dispute între 1 și 2 mai, la Sala Sporturilor Dunărea. În prima fază a turneului final, semifinale, Arcada – deținătoarea trofeului, va juca cu cei de la Volei Municipal Zalău, îar în cealaltă semifinală se vor întâlni SCMU Craiova și Tricolorul Ploiești., învingătoarele din cele două jocuri din semifinale se vor califica în finala Cupei României.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal