VOLEI: Dezondământ amânat în lupta pentru titlu după victoria Arcadei din derby-ul cu Tricolorul

47
foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat
Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut o victorie de trei puncte în derby-ul campionatului cu liderul din Divizia A1, Tricolorul Ploiești. Chiar dacă mai aveau nevoie de două seturi pentru a deveni campioni, ploieștenii nu au reușit să câștige decât un parțial, iar cu o etapă înainte de finalul campionatului distanța dintre Tricolorul, locul unu, și Arcada, locul doi, este de doar un punct. 
Arcada a început mai bine meciul, gălățenii au condus 7 – 2 și 11 – 6, Tricolorul a revenit și a egalat la 16, după ce gălățenii au intrat în avantaj, scor 16 – 14, la al doilea timp tehnic de odihnă. După alte câteva momente de egalitate, la serviciu a intrat Marian Bala, scorul era 21 – 21, pe serviciile ”tunarului” Bala gălățenii au obținut prima minge de set, fructificată de Bala cu un serviciu as. 
Setul secund a început sub semnul echilibrului, Arcada s-a desprins la 13 – 10, însă după o întrerupere de la masa oficială destul de lungă, din cauza unor probleme la foaia de joc, în protestele lui Feher și Gontariu, Ploieștiul s-a instalat la conducere scor 14 – 19. Chiar dacă antrenorul Nicu Harabagiu a făcut câteva schimbări în echipă, au intrat Filippov și Miseikis, Tricolorul s-a impus cu scorul 25  – 20.                

Al treilea parțial a fost adjudecat de Arcada în doar 24 de minute cu scorul 25 – 17. Cu excepția primului punct al setului, câștigat de Tricolorul, Arcada s-a aflat al conducere pe tot parcursul secvenței a treia, scor: 8 – 4, 16 – 10, 21 – 12, 25 – 17.   

Ultimul set, al patrulea, a început echilibrat, 4 – 4, 8 – 8, Arcada s-a desprins prima dată la 14 – 9, iar la al doilea timp tehnic de odihnă gălățenii au intrat în avantaj, scor 16 – 12. Finalul de set le-a aparținut gălățenilor, Arcada s-a desprins la 21  -15 după un serviciu în burta fileului a ridicătorului de la Ploiești, Bartha, iar Gontariu, Kovacevic și Bala, au asigurat victoria gălățeană cu punctele din finalul setului.    
La jocul din acestă după amiază din ”Polivalentă” au asistat câteva sute de suporteri gălățeni, probabil numărul mic de spectatori a fost din cauza rezultatului de marți de la București, cu Steaua, însă sala a fost efeverscentă, a împins echipa lui Nicu Harabagiu către victorie. 

Cu o etapă înainte de finalul campionatului Diviziei A1 Arcada este pe locul doi în clasament cu 73 de puncte, un punct mai puțin decât Tricolorul. În ultima etapă Arcada va juca la Craiova, în timp ce Tricolorul primește replica cpe teren propriu a celor de la VM Zalău, marți, 24 aprilie. Pentru a câștiga, în premieră, titlul Arcada trebuie să învingă de trei puncte la Craiova, iar VM Zalău să învingă Tricolorul. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal