Zimbrul Slobozia Conachi a revenit de la 0 – 2 și s-a impus în derby-ul de la Ivești

81
foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat
Două dintre fruntașele Ligi a IV-a gălățene, Gloria Ivești și Zimbrul Slobozia Conachi, s-au duelat duminică pe cochetul  stadion ”Nicu Nour” din Ivești, în derby-ul etapei a 19-a din primul eșalon fotbalistic județean. Pe un teren impecabil, cum în Galați nu prea găsești, aproape 100 de spectatori au asistat la un derby în toată regula, un meci cu mult peste media celui de al patrulea eșalon. La final echipa mai experimentată s-a impus, deși gazdele au făcut totul posibil să scoată un rezultat pozitiv. 
Gloria a marcat prima, rapid, în minutul 4, prin Corozel, iar peste nouă minute Emanuel Corozel a reușit ”dubla”. Gruparea din Slobozia Conachi s-a repliat rapid, Radu a lovit bara, iar Dodan a redus din diferență cu o execuție de efect, în minutul 24. După ce gazdele au trecut pe lângă 3 – 1 ”zimbrii” au reușit egalarea, Constantin Spânache (Boboc) a transformat o lovitură liberă cu cinci minute înainte de pauză. La reluare Gloria a pierdut unul dintre oamenii din față, ieșit accidentat, echipa din Slobozia Conachi a forțat în căutarea golului de trei puncte. Portarul de la Gloria, Robert Covîț, și-a ținut echipa în joc în mai multe situații, însă cu 20 de minute înainte de final ”zimbrul” Boboc a marcat după ce a transformat o nouă lovitură liberă. 
Meciul a fost început de clubul din Ivești cu echipa: Covîț – Sava, Racoviță, Nunu, Lupu, Ion Iulian, Gurău, Cristea, Corozel, Batista, Alecsandrescu. Au mai jucat: Tiron și Cucu. Zimbrul Slobozia Conachi: Comănescu – Tudosă, Spânache, S. Ilie, Radu, Postelnicu, Napîrlică, Lupu, Dodan, Codreanu, Cazacu. Au mai jucat: Frunză, Adamache, Boghean, Scutaru. 
După meciul de la Ivești echipa din Slobozia Conachi este pe locul doi cu 42 de puncte, 16 jocuri, trei puncte, dar și un joc mai puțin decât liderul CSU ”Dunărea de Jos”, în timp ce Gloria Ivești este pe patru cu 38 de puncte din 17 jocuri. Pentru Zimbrul Slobozia Conachi urmează un nou derby, pe teren propriu cu liderul CSU ”Dunărea de Jos”, în timp ce echipa Gloria va sta, din cauza numărului impar de echipe din Liga a IV-a.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal