Arcada a pierdut Cupa după o finală disputată în cinci seturi

72

Echipa de volei masculin Arcada Galați a pierdut finala Cupei României. Disputată în Sala Sporturilor Dunărea, finala s-a întins pe parcursul a cinci seturi, iar Tricolorul Ploiești s-a impus cu scorul 3 – 2.

Ploieștenii au început mai bine jocul și au câștigat primul set, scor 25-18 (8-7, 15-16, 21-15), Arcada a egalat situația la  general în setul secund câștigat cui scorul 25-23 (4-8, 14-16, 20-21).

Împinsă de la spate de o sală frenetică echipa gălățeană a trecut în avantaj după ce s-a impus în setul trei câștigat cu scorul 25-21 (8-5, 16-14, 21-20). Finala a fost împinsă în setul decisiv după victoria ploieștenilor din setul patru, scor 25-20 (8-7, 16-14, 21-19).

Setul cinci, decisiv, a fost echilibrat dor în prima parte. La scorul 5-5 gălățenii au greșit un serviciu, echipa din Ploiești a reușit o serie de patru puncte consecutive cu care s-a desprins la 9-5. Arcada a încercat revenirea în finalul setului, Nicu Harabagiu a făcut mai multe schimbări în echipă, a schimbat ridicătorul și jucătorul libero, însă Tricolorul nu a putut fi oprit din cursa pentru Cupă, setul 5 a fost adjudecat de ploieșteni cu scorul 15-9.

Meciul a fost început de Arcada cu formula. Dmytro Filippov (Filip Despotoski) – Nikola Kovacevic, Marian Bala (Liviu Cristudor, Luka Suljagic), Lucas Ferreira Rangel, Adrian Gontariu (Arvydas Miseikis), Andrei Spânu, Adrian Feher (Neven Majstorovic) – libero. Antrenori: Nicu Harabagiu și Marian Apostu. Marian Bala și Laurențiu Lică (Tricolorul) au fost cei mai buni oamnei ai meicului cu câte 24 de puncte reușite.

La finalul jocului, pe lângă medaliile pentru locul doi, echipa gălățeană a fost premiată de FR Volei și pentru locul doi obținut în campionatul Diviziei A1 în sezonul recent încheiat.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal