Astăzi debutează evenimentul sportiv al anului la Galați – Faza de Final Four a Cupei României la volei masculin

15

Timp de două zile, la Sala Sporturilor Dunărea, sezonul voleibalistic intern se va încheia cu meciurile de la turneul final, final four, Cupa României, probabil, cel mai important  eveniment sportiv al anului 2018 în Galați.  La turneu participă cele mai bune patru echipe din Divizia A1: Arcada Galați – vicecampioana României, deținătoarea trofeului Cupei României, câștigătoarea Supercupei, Triclorul LMV Ploiești – campioana României, dar și fostele campioane ale României SCMU Craiova și Volei Municipal Zalău.

Turneul final va fi deschis marți, 1 mai, de la ora 16.30, cu semifinala
dintre SCMU Craiova și Tricolorul Ploiești. În al doilea meci al zilei,
de la ora 19.00, deținătoarea trofeului, Arcada Galați, va juca cu cei
de la Volei Municipal Zalău. Semifinala Arcada – VM Zalău
este reeditarea finalei de sezonul trecut, finală câștigată de Arcada cu
scorul 3 – 0, finală disputată în ”Polivalenta” din Piatra Neamț anul trecut. Învingătoarele din prima zi se vor întâlni miercuri, 2 mai, începând cu ora 19.00, în finala Cupei României, ediția 2018.

Pentru a obține calificarea la turneul final Arcada a eliminat Dinamo București, după 3 – 1 la galați și 3 – 0 la București, echipa din Ploiești a avut cel mai greu adversar în faza sferturilor de finală, LMV a eliminat Steaua cu dublă victorie, 3 – 0 la Ploiești și 3 – 2 la București. VM Zalău a eliminat în precedentul tur Unirea Dej, dublă victorie cu același scor 3 – 1, iar echipa din Craiova a obținut calificare între primele patru din Cupă după ce a eliminat CSM București, victorie 3 – 0 la Craiova, 3 – 1 pe terenul bucureștenilor.  Pentru cele patru echipe calificate la turneul final faza sferturilor de finală a fost chiar cea de debut în actuala ediție a Cupei României.  
Gruparea gălățeană Arcada își propune păstrarea trofeului Cupei României la Galați, iar la fel ca în finalul campionatului componenții echipei își doresc o sală plină: ”La ultimele meciuri din campionat sala a fost plină, cu siguranță ne dorim o sală
plină și la meciurile de la Cupa României. O sală plină te ajută, îți dă un impuls
, a spus Adrian Gontariu. Tunarul celor de la Arcada a mai declarat că dacă gruparea gălățeană își va apăra trofeul sezonul va fi salvat: ”Sper să luăm Cupa, la urma urmei un loc doi, Cupa și
Supercupa, cu o echipă nouă, nu este cel mai rău rezultat”
, a concluzionat Gontariu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal