Competiție internațională de baschet la Galați

118

  Clubul Sportiv Phoenix Galați a reușit să pună la cale cea de-a cincea ediție a competiției internaționale de baschet – Phoenix Junior Cup, destinată copiilor între 10 și 12 ani. La Sala Sporturilor Dunărea și pe terenul de baschet din curtea Sălii Sporturilor se dispută competiția, de astăzi până duminică, la două categorii de vârstă – U12, respectiv U10.
Pe lângă echipele Clubului Phoenix la competiție mai participă Buba Basket (Bulgaria), Balkan Botevgrad (Bulgaria), Athletic Constanța, CSS Buzău și Cuza Sport Brăila.
Președintele Florin Nini s-a declarat încântat de faptul că Phoenix a reușit să continue tradiția organizării turneului internațional de la Galați.
“Ne bucurăm de faptul că am reușit pentru al cincilea an la rând să le oferim copiilor noștri o competiție puternică și, nu în ultimul rând, să aducem în oraș turiști străini și din alte orașe ale țării, pentru că prin sport, prin turism sportiv, orașul Galați se mișcă la un nivel ridicat. Încercăm de la an la an să ridicăm nivelul competiției, ne dorim ca în viitorul apropiat să aducem și echipe dintre cele cu care ne-am confruntat în European Youth Basketball League, de exemplu, suntem în contact cu Bayern Munchen pentru a participa cât de curând. Este un turneu de la care așteptăm ca juniorii noștri să prindă experiență de competiție, de meci tare, pentru că doar așa putem crește”.


Turneul se va încheia duminică, 6 mai, cu festivitatea de premiere programată de la ora 12.00. Intrarea este liberă pentru spectatori pe toată durata competiției.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal