Cristi Munteanu: ”Cel mai important este că Oțelul există, chiar dacă este în Liga a III-a”

65
Lider Sportiv, singura emisiune de sport din FM – ul gălățean, a revenit cu o ediție în care invitat a fost legendarul portar de la Oțelul, Cristi Munteanu. Cel supranumit ”Babicu’” a comentat la Pro FM Lider FM, sezonul recent încheiat de Oțelul.
 
”Faptul că au ratat promovarea în Liga a II-a este un eșec al tuturor, sunt multe de spus. Ei au terminat turul pe locul doi cu șanse reale de a promova. Greșeala s-a făcut în momentul în care au început returul cu acele două remize albe, s-au îndepărtat de primele două locuri de Aerostar Bacău și de FK Miercurea Ciuc, care în momentul ală era sub Oțelul Galați. Cele patru puncte au făcut diferența. Cred că undeva s-a greșit în strategia din iarnă, probabil lipsa de experiență a conducerii, a staff-ului tehnic, a unor jucători, au făcut ca acest cumul să ducă la ratarea promovării. Cel mai important este că Oțelul există, chiar dacă este în Liga a III-a, au ratat o mare performanță, anul trecut pe vremea asta au promovat în L3, s-a creat o emulație fantastică în oraș în jurul acestei echipe. Ei au mai făcut o chestie foarte importantă în momentul în care au adus palmaresul, și tot ce înseamnă Oțelul, sub tutela SCOG. Din păcate au plătit tribut  lipsei de experiență a conducătorilor, a jucătorilor, chiar dacă valoroși”, a spus Cristi Munteanu.


Despre cauzele care au dus la ratarea obiectivului ”Babicu’” a spus: ”100% schimbările de antrenori și jucători au  influențat ratarea obiectivului. Lipsa de experiență a conducerii clubului a făcut ca aceste decizi, poate unele dintre ele poate trebuiau luate, noi nu avem de unde să știm, dar, de exemplu, nu e  foarte simplu să ai foarte mulți bani și să fii campion, să ai performanță, vezi cazul FCSB. În fotbal este foarte greu, eu am avertizat încă de acum un an, în Liga a III-a se joacă un fotbal dur, pe terenuri mai puțin bune, pe dăruire pe ambiție, devotament, atitudine, și, dacă nu ai un motivator, un om cu experiență în club, și  spun asta pentru că știu că în conducere este Iulian Apostol, om de fotbal, știe ce înseamnă un vestiar, din păcate pentru el a fost prea crud pentru acestă bătălie”, a încheiat Cristi Munteanu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal