Fetele de la CSU au părăsit zona ”minată” a clasamentului. ”Din calculele mele suntem la baraj”

36

Duelul care pe care cu U Cluj, din etapa a 24-a Liga Florilor, a fost tranșat de handbalistele de la CSU în favoarea lor cu scorul 28 – 19. Victoria le asigură gălățencelor posibilitatea de a juca, cel puțin, barajul de menținere/retrogradare din LNHF. La finalul jocului căpitanul de la CSU, Iulia Artean, a spus că victoria cu Cluj a fost așteptată, după ghinioanele din precedentele jocuri, pierdute la limită de gruparea gălățeană. ”Am
așteptat această victorie, am luptat un campionat întreg și abia la
sfârșit am reușit să ne bucurăm de munca depusă, cu toate ghinioanele de
pe parcursul campionatului, astăzi le-am sparte pe toate. Noi am mai
avut reprize a doua foarte bune, din păcate acolo pe final am avut puțin
ghinion. Astăzi am ținut-o de la un capăt la altul, victoria a fost
meritată”
, a spus Iulia Artean.


Deși CSU a beneficiat de jocul rezultatelor, Slatina a învins la Slobozia, portarul Elena Șerban a declarat că nu s-a gândit la rezultatul de la Slobozia: ”Sunt foarte fericită  că am câștigat acest meci, ne-am dorit foarte mult victoria, era singura noastră șansă. Mai avem încă două meciuri și o să dăm ce putem la aceste ultime două jocuri. Nu mă gândesc la rezultatele din jocurile celorlalte echipe, mă gândesc la noi, nu ce au făcut celelalte echipe”, a spus Elena Șerban.

Antrenorul Vali Costea s-a declarat mulțumit că echipa a acumulat cele trei puncte, victorie cu care CSU evită , în proporție destul de mare, retrogradarea directă. ”Am fost ocoliți de șansă la meciurile anterioare. Știam că va fi un meci de care pe care, știam că echipa din Clujul este o echipă de  elan, dacă le lăsam să prindă elan, nu știu dacă le mai întorceam. Au o echipă experimentată cu un nucleu de 11 jucătoare la fiecare meci. Noi am pregătit meciul foarte bine, fetele au respectat ce am pregăti la antrenamente. Bine că am acumulat cele trei puncte și am ieșit din zona ”roșie” a clasamentului. Din calculele mele suntem la baraj”, a concluzionat tehnicianul gălățean.

Cu două etape înainte de finalul sezonului din Liga Florilor situația în partea de jos a clasamentului este: locul 10, CSM Slatina 23 de puncte, locul 11, CSU Danubius 21 de puncte, locul 12, U Cluj 20 de puncte, locul 13, HCM Slobozia 17 puncte, locul 14, Rapid București, 12 puncte (un meci mai puțin disputat). La finalul sezonului ultimele două locuri, 13 și 14, vor retrograda direct în Divizia A, în timp ce echipele clasate pe locurile 11 și 12 vor juca barajul de menținere/promovare în LNHF.

Până la finalul sezonului mai sunt de disputat două etape, iar CSU Danubius va juca pe terenul celor de la HC Zalău, sâmbătă, 12 mai, ora 16.00, și pe teren propriu cu CSM București, 19 mai. Celelalte echipe din partea de jos a clasamentului vor juca în ultimele două etape după programul: CSM Slatina – pe teren propriu cu CSM Roman și în deplasare la Măgura Cisnădie, U Cluj – pe teren propriu cu HCM Slobozia și la Roman, iar HCM Slobozia va juca la Cluj, cu U, și pe teren propriu cu HC Zalău.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal