Final de sezon cu victorie și bonus ofensiv pentru RCM Galați

32
Rugby Club Municipal Galați a încheiat actuala ediție a Diviziei Naționale de Seniori cu o victorie. În ultima etapă a sezonului gălățenii au primit, pe teren propriu, replica celor de la Bucovina Suceava, meci în care pe lângă victorie gălățenii își propuneau să urce o treaptă în clasamentul de la finalul sezonului din Divizia Națională de Seniori. 
Conduși din teren de căpitanul Gabriel Partenie gălățenii s-au impus la final cu scorul 53 – 16, raportul eseurilor la final fiind 7 – 1 în favoarea gălățenilor. Primii care au marcat au fost oaspeții prin intermediul unei lovituri de pedeapsă. Replica gălățenilor a venit imediat, iar până aproape de finalul reprizei de debut gălățenii au culcat de trei ori balonul în terenul de țintă advers, două dintre încercări fiind transformate. Finalul de repriză le-a aparținut oaspeților, au transformat o nouă lovitură de pedeapsă, plus un eseu, transformat, cu care au stabilit scorul pauzei 19 – 13. Și partea secundă a fost începută cu puncte de oaspeți, au transformat o nouă penalitate și s-au apropiat la 19 – 16. Gălățenii nu s-au lăsat intimidați de posibilitatea egalării, au transformat două lovituri de pedeapsă cu care au revenit în avantaj liniștitor, scor 25 – 16. Ultima parte a jocului a fost un iureș ofensiv al gălățenilor cu patru eseuri marcate, toate transformate, cu care au stabilit scorul final 53 – 16. Cea mai spectaculoasă fază a jocului la avut ca protagonist de Constantin Badea, după ce a recuperat balonul în fața propriului teren de țintă, mijlocașul la deschidere a făcut o cursă solitară de aproape 100 de metri, finalizată cu eseu.   
XV – le Galațiului: 15. Mihai Ghindă, 14. Ionuț Cucu, 13. Gabriel Partenie – căpitan, 12. Adrian Adam, 11. Costel Dușacovschi, 10. Mihail Diacon, 9. Paul Bolat, 8. Dragoș Giușcă, 7. Radu Bălcescu, 6. Serghei Budaian, 5. Daniel Josan, 4. Ion Nimerencu, 3. Eduard Don, 2. Nicu Manolcahi, 1. Radu Cibotari. Rezerve: Ionuț Dimofte, Alexandru Popescu, Constantin Badea, Mihai Ioniță. Adrian Adam, Gabriel Partenie, Sergehi Budaian și Mihail Diacon – au fost responsabili cu eseurile, iar căpitanul Gabriel Partenie și Adrian Adam au fost ”în picior” au transformat șase eseuri și două penalități.   
RCM Galați a încheiat sezonul Diviziei Naționale de Seniori pe locul șase cu 18 puncte din 14 jocuri, trei victorii, esaveraj 310 – 387, șase puncte bonus.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal