Înfrângere la limită pentru United în primul meci din finala Ligii I

22
A șasea finală din istorie, a treia de campionat, a fost începută de United cu o înfrângere. Primul meci din finala cu Informatica Timișoara a fost pierdut de United, la limită scor 0 – 1. La pauză cele două echipe au intrat la egalitate 0 – 0. Prima mare ocazie de gol a finalei a fost irosită de Cireș, din șase metri, peste poartă, după 12 minute de joc.  United a rămas în joc în prima parte grație intervențiilor portarului Wellington, cea mai importantă cu nouă secunde înainte de finalul primei părți la un șut al lui Rakic.
Partaa secundă a fost mai animată, cu mai multe ocazii de poartă. Wellington a scos în fața lui Deco și Rakic, Crăciun a încercat să îl învingă pe Iancu spectaculos cu călcâiul, dar veteranul portar al timișorenilor a respins în corner. În minutul 14 echipa din Timișoara a acumulat cinci greșeli, în același minuta au acumulat-o și pe a șasea, iar United a beneficiat de o lovitură de la zece metri. Andrian Lașcu nu a putut să îl învingă pe Iancu nici din șut de penalitate. În finalul jocului, minutul 17, Wellington a intervenit salvator la Simic, însă portarul brazilian nu a mai putut interveni peste un minut în fața aceluiași Simic. La scorul  0 -1  Vitor Hugo Costa a solicitat timp de odihnă, la reluare Andrian Lașcu a preluat sarcini de ”portar zburător”. United a fixat Informatica în propria jumătate, însă fără efect, cea mai importantă ocazie de a marca a avut-o Burdujel în ultima secundă, șutul internaționalului din Moldova a fost apărat de Vlad Iancu. 
Finala United – Informatica Timișoara continuă mâine, marți, 15 mai, de la ora 18.30, cu meciul doi al seriei. La meciul de astăzi ”Polivalenta” a fost plină, însă ”vulcanul” nu s-a declanșat de prea multe ori. 
United: Wellington Silva, Răzvan Cătinean – portari; 
Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Magnus Varela, Kailon Borges 
Andrei Crăciun, Bogdan Covaci, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Octavian Cireș 
Cosmin Petică, Andrei Apostol, Vasile Boubătrân.
Antrenori: Vitor Hugo Costa și Alexandru Tănăsilă.       
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal