”Panterele” de la FC Universitatea au promovat în Liga I în al treilea sezon de existență. ”Un vis devenit realitate”, spune Gabi Călinescu

33
foto: FC Universitatea Galați

Echipa de senioare de la FC Universitatea – club fondat în anul 2015, a obținut promovarea în elita fotbalului din România, după victoria din derby-ul de la Constanța. Pasul făcut la finalul săptămânii trecute este îndeplinirea visului unuia dintre cei doi fondatori ai clubului Gabriel Călinescu, cel care este unul dintre cei doi antrenori ai echipei, dar și președintele clubului.


”Un vis devenit realitate!
20 mai 2018 pentru mine reprezintă una din cele mai importante zile din viața mea.
În săptămâna meciului cu Constanța am avut o săptămână grea deoarece emoțiile și presiunea și-au pus amprenta pe echipa și antrenamentele erau din ce în ce mai grele, deoarece cel mai mare adversar eram chiar noi.
În momentul în care am plecat împreună la Constanța, pot să zic că ne-a ajutat foarte mult pe măsură ce trecea timpul echipa era din ce în ce mai sigura, practic ne transmiteam mereu energie pozitiva și eram din ce în ce mai siguri de ceea ce putem realiza”,
ne-a spus Gabriel Călinescu. 

 ”Ne-a avantajat  că am jucat pe stadionul Farul”

Deși de obicei evoluează pe stadionul SNC din Constanța, Selena – adversara gălățencelor pentru locul în prima ligă, a ales să joace meciul de promovare pe stadionul Farul, decizie în avantajul echipei mai tehnice.  

”Meciul de duminică a fost cel mai frumos derby din Liga 2.
S-a jucat pe Stadionul Farul cu o suprafață de teren pe care pe noi ne-a avantajat, deoarece suntem echipa mai tehnică. Dacă eram în locul lor probabil alegeam o suprafață de joc care sa nu ne permită sa ne facem jocul de posesie.
Am cerut o brigadă de arbitri capabilă și cu aceasta ocazie le mulțumim lor cât și celor care au decis ca acest derby sa fie condus de o brigada feminină”
, ne-a declarat Gabriel Călinescu despre locul de disputare al ”finalei” cu Selena Constanța.


Ambiționați de galeria Farului

La finala de duminică de pe stadionul Farul, a asistat și un grup de suporteri ai celor de la Farul Constanța. Prin scandările lor, suporterii grupării recent promovate în Liga a III-a, au ambiționat ”panterele”

 

”Galeria de la Farul mi-a dat forță deoarece fiecare atac la persoana mea sau a echipei s-a întors în favoarea noastră, deoarece fetele au jucat cu mai multa ambiție și orice jignire le întărea și pentru asta le mulțumesc, deoarece am gestionat foarte bine aceste momente.
În momentul în care a început meciul fetele s-au impus în teren și am făcut un meci foarte bun și scorul nu reflecta realitatea din teren deoarece diferența putea fi și mai mare”
, ne-a spus Gabriel Călinescu despre atmosfera din jurul meciului.

Duminică, sărbătoarea promovării

 

Duminică, 27 mai, de la ora 11.00, pe stadionul Siderurgistul, FC Universitatea va juca cu ultima clasată din serie, Viitorul Reghin. Jocul de duminică va fi ultimul pentru gruparea gălățeană din liga secundă, prilej cu care clubul gălățean va celebra promovarea în Liga I

”Ne-am îndeplinit obiectivul impus de noi la începutul sezonului, duminică vă așteptam la ultimul meci din Liga 2 și vă mulțumim pentru susținerea acordata.
Pentru fete va urma o vacanță, pentru mine și colegul meu nu, deoarece eu deja mă gândesc la Liga I și trebuie să ne organizăm foarte bine, nu-mi doresc doar sa facem prezenta în Liga 1. Dar, săptămâna asta să ne bucuram împreună de ceea ce am realizat”,
ne-a declarat Gabriel Călinescu. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal