Promovare cu sacrificii la FC Universitatea. ”În tur doar patru jucătoare au avut salarii!”

69
FC Universitatea Galați a promovat în eșalonul de elită al fotbalului feminin din România în cel de la treilea sezon de existență. Președintele grupării gălățene, Gabriel Călinescu, a declarat la finalul ultimul meci din campionat, că această promovare a fost făcută cu multe sacrificii din partea fetelor, cea mai mare parte din ele au evoluat o jumătate de sezon fără salariu. 
”Suntem fericiți, ne bucurăm că ne-am îndeplinit obiectivul. Ne-am dorit din toată inima acest lucru, am muncit foarte mult, am făcut multe sacrificii având în vedere că la începutul sezonului nu știam bugetul pe care îl avem la dispoziție. Am riscat, am transferat trei jucătoare, în tur am avut doar patru jucătoare cu salariu, restul fetelor au înțeles, lucrul ăsta este de apreciat. Au muncit foarte mult la antrenamente, au arătat pe teren că putem să facem o surpriză frumoasă. Meritul este al tuturor, am început practic de la zero, am crescut treptat, nu am forțat nimic”, a spus Gabi Călinescu.

”Promovarea în Liga I era obligatorie”

Președintele și unul dintre antrenorii ”panterelor”, Gabi Călinescu, a mai spus că înaintea sezonului clubul gălățean nu avea decât un obiectiv, promovarea în Liga I.”100% eu nu mă gândeam la altă variantă decât promovarea în Liga I înainte de începerea sezonului. În momentul când am început sezonul obiectivul era promovarea obligatorie în Liga I. Ne-am dorit foarte mult și suntem fericiți că acum la sfârșit de sezon ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat Gabi Călinescu.

Obiectivul din prima ligă, condiționat de buget

Pentru sezonul de debut în Liga I, în care își propune să facă o figură frumoasă, clubul gălățean are nevoie în principal de un buget mai consistent. 
 ”Imediat după finalul jocului cu Selena mă gândesc la ce avem de făcut în perioada asta. În primul rând sperăm să aflăm ce buget vom avea la dispoziție, avem nevoie de un buget decent în Liga I, nu vrem să facem doar prezență în Liga I, trebuie să transferăm, să ne organizăm bine, să avem și primul cantonament din istoria clubului. Nu mai putem face totul la întâmplare, trebuie să fim foarte bine organizați, să facem o figură frumoasă în Liga I. Practic, suntem singura echipă din Moldova în prima ligă și trebuie să demonstrăm că și noi, din zona asta, putem să ne schimbăm, să avem o altă mentalitate, fotbalul feminin din zona asta este cu semnul întrebării datorită oamenilor”, a încheiat Gabriel Călinescu.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal