United începe luni a treia finală de campionat din istorie

13
Luni și marți, 14 și 15 mai, în ambele zile de la ora 18.30,  la Sala Sporturilor Dunărea va începe finala Ligii I de futsal. Pentru al doilea sezon consecutiv, al treilea din istorie, gruparea gălățeană United va fi în ultimul act al primei ligi de futsal. În acest sezon United se va duela pentru titlu cu Informatica Timișoara, câștigătoarea grupei semifinale A. United a câștigat grupa semifinală B cu 8 puncte, (o victorie, două remize, două înfrângeri), iar Informatica s-a impus în grupa A cu 4 victorii din patru jocuri.
Finala se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, echipa care va ajunge la trei victorii va deveni campioană. Seria va debuta cu două jocuri la Galați, luni și marți, 14 – 15 mai, apoi sunt programate jocurile de la Timișoara, 20 – 21 mai, iar meciul decisiv, dacă va fi cazul, este programat să se dispute la Galați, în jurul datei de 27 mai, Datele de disputare a jocurilor pot suferi modificări în funcție de transmisia la tv a jocurilor. 
Duelul din finală dintre United și Informatica va fi primul din acest sezon. Cele două jocuri din sezonul regulat au avut desfășurări aparte. În tur, la Timișoara, Informatica nu s-a prezentat la joc, United a câștigat la ”masa verde” după decizia Comisiei de Recurs, la meciul retur clubul din Timișoara a trimis echipa de juniori, iar meciul a fost întrerupt în minutul 23 la scorul 10 – 0 pentru United. Ultimul duel între United și Informatica a fost în semifinalele sezonului trecut. După ce la Timișoara s-a impus Informatica, cu scorul 8 – 7, United a obținut calificarea în finală după ce a învins în două meciuri, scor 3 – 2 și 2 – 1, la Galați.      

A treia finală de campionat din istorie pentru United 

 

Finala cu Informatica Timișoara va fi a treia, de campionat, pentru clubul gălățean. Prima dată în sezonul 2010 – 2011, United a jucat finala cu cei de la City us Târgu Mureș. Finala a fost pierdută de gălățeni cu sorul general 2 – 0, (se juca după sistemul două victorii din trei jocuri). După 6 – 7 la Galați City us s-a impus cu scorul 8 – 2 la Târgu Mureș. A doua finală a fost cea de sezonul trecut, pierdută de gălățeni cu scorul general 2 – 3 în fața celor de la Autobergamo Deva. Finala de sezonul trecut a debutat cu două jocuri la Galați, iar scorul era egal 1 – 1. În primul meci s-a impus United cu scorul 4 – 2, echipa din Deva a câștigat al doilea meci cu scorul 5 – 3. United a preluat conducerea în finală după victoria din meciul trei, de la Deva, cu scorul 2 – 1, iar Autobergamo a egalat după victoria din meciul patru câștigat cu scorul 6 – 2. Meciul decisiv pentru titlu s-a jucat la Galați și a fost câștigat de echipa din Deva cu scorul 8 – 5.    
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal