CSU și Zimbrul Slobozia Conachi se duelează duminică, la Ivești, pentru Cupă

50
Duelul pentru titlu din Liga a IV-a va avea un nou episod la finalul săptămânii în finala Cupei României – faza județeană. Duminică, 17 iunie, de la ora 11.00, pe stadionul ”Nicu Nour” din Ivești, campionii de la CSU ”Dunărea de Jos” și vicecampionii de la Zimbrul Slobozia Conachi se vor duela pentru al doilea trofeu județean. 

Vicecampionii de la Zimbrul Slobozia Conachi sunt deținătorii trofeului, sezonul trecut au câștigat Cupa după ce au trecut de Unirea Braniștea, numai după executarea loviturilor de departajare. După 2 – 2 la finalul celor 90 de minute ”zimbrii” s-au impus cu 7 – 6 la penalty-uri. Actuala ediție a Cupei a fost începută de gruparea din Slobozia Conachi în turul secund cu o victorie, scor 4 – 2, în fața celor de la Mălina Smârdan, la acel moment campioana din Liga a V-a. În turul trei, faza sferturilor de finală, Zimbrul a eliminat Flacăra Pechea cu dublă victorie 5 -2 și 10 – 0. În semifinale s-a reeditat finala de sezonul trecut iar echipa pregătită de cuplul de tehnicieni Balmuș – Anghel au eliminat Unirea Braniștea după 4 – 5 în tur, la Braniștea și 6 – 1 în jocul retur. 

CSU ”Dunărea de Jos” -campioana județeană, echipă aflată la (re)debut în fotbal a început parcursul din Cupă în turul secund cu o victorie 9 – 1 pe terenul celor de la Lascăr Schela. Campionii din Liga a IV-a au eliminat în drumul spre finală campionii din Liga a V-a, al doilea eșalon județean, în sferturi studenții au eliminat Voința Cudalbi după victoriile 5 – 1 și 3 – 0. În semifinale CSU a eliminat Muncitorul Ghidigeni cu scorul general 11 – 1, după 6 – 1 la Ghdigeni și 5 – 1 la Galați.  
Zimbrul Slobozia Conachi și CSU vor fi al al treilea duel direct din istorie, studenții au revenit în fotbal la începutul acestui sezon, iar precedentele două jocuri s-au încheiat cu victoria studenților, scor 2 – 1, în turul Ligii a IV-a, la Galați, pe stadionul Dunărea, și la egalitate,s cor 3 – 3, jocul retur disputat pe stadionul Siderurgistul, locul unde și-a disputat o mar eparte din jourile de pe teren propriu echipa din Slobozia Conachi.   
Jocul de duminică de pe stadionul ”Nicu Nour” – casa celor de la Gloria Ivești, va fi arbitrat de Ionuț Constantinescu, iar la cele două linii au fost delegați Daniel Băraru și Florin Cobzaru, în timp ce observator al jocului a fost delegat Daniel Burloiu. Învingătoarea din dueul de duminică va reprezenta Galațiul în primul tur național al Cupei României.
În deschiderea finalei Asociația Județeană de Fotbal Galați va premia ocupantele primelor trei locuri din actuala ediție a primului eșalon județean, cele două finaliste, CSU și Zimbrul Slobozia Conachi cât și gazdele de la Gloria Ivești, ocupanta locului trei.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal