Națioanala feminină de futsal se pregătește de preliminariile Europene. ”Fetele au demonstrat că au calitate și o voință extraordinară”

33
 
Recent înființata echipă națională feminină de futsal a susținut zilele trecute un nou stagiu de pregătire sub comanda selecționerului David Asandei. Tehnicianul gălățean a vorbit despre stagiul din Harghita la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM
”În perioada 11 – 15 iunie, am avut un nou stagiu de pregătire la Odorhei, au mai fost convocate și alte jucătoare, unele dintre ele în premieră, încă suntem în faza de selecție, așa cum știți la echipa națională a României selecția este continuă și mai ales că nu avem un campionat feminin de futsal, trebuie să dăm șansă tuturor jucătoarelor care vor să joace futsal pentru echipa noastră. Fetele au răspuns foarte bine la acest stagiu cu aceste antrenamente, două pe zi, sunt foarte mulțumit că într-un timp foarte scurt, ținând cont că e al doilea stagiu, au asimilat foarte multe informații, au demonstrat că au calitate și o voință extraordinară. În general toată lumea spune că fetele sunt mai ambițioase într-adevăr s-a demonstrat că își doresc foarte mult”. 

 Galațiul, reprezentat de două jucătoare la lot

La acțiunea din Harghita  Galațiul a fost reprezentat de două jucătoare, Elena Răduc de la FC Universitatea și Mariana Filipoiu, jucătoare gălățeancă plecată în Italia de 14 ani, care a evoluat opt ani la echipa de futsal Juventus Torino.  
”Elena Răduc, jucătoare aflată la a doua selecție, ea joacă și la  FC Universitatea Galați, echipă care a promovat în Liga I, a răspuns foarte bine, poate chiar mai bine decât prima dată, cealaltă Mariana Filipoiu, care joacă futsal la Torino și la Stuttgart, și ea va fi în vederile noastre, Federația Română de Fotbal își dorește să strângă un lot de jucătoare care pe parcursul campaniilor de calificări să avem de unde să formăm o echipă națională competitivă, să încercăm să ne calificăm. După acest main round pentru campionatul European din 2019 va urma Campionatul Mondial. Căutăm să ajungem celelalte echipe, pe data de 5 iulie, în Elveția se vor trage grupele la sorți”. 

Primul joc internațional al selecționatei va fi în luna august

După câteva stagii de pregătire selecționata României va susține și un prim joc internațional de verificare. Conform selecționerului primul meci al echipei naționale feminine de futsal va fi în luna august.
”Cum poate știți sunt 23 de echipe naționale care s-au înscris pentru campionatul European. România având șansa că la băieți se află pe locul 13 am scăpat de aceste preliminarii, pentru că locul 14 până la 23 vor forma trei grupe și numai trei echipe vor completa cele 16 echipe în patru grupe pentru acestă calificare. În luna august ne dorim să facem primul joc internațional oficial, așteptăm să se facă această tragere pentru a ne alege adversarul cu care vom juca și locație, pentru că este foarte important să începem să și jucăm, în afară de antrenamente pentru a da încredere fetelor. Așa cum știm competiția spune altceva în afară de antrenamente și este foarte important”.     
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal