Tinerețe vs. experiență la barajul de promovare în Liga a III-a CSU ”Dunărea de Jos” – CS Făurei

74
Campioanele județene din Galați și Brăila vor susține sâmbătă, 23 iunie, meciul tur din barajul de promovare în Liga a III-a. de la ora 18.00, pe stadionul Oțelul, studenții de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați vor primi replica celor de la CS Făurei – campioana județului Brăila. Barajul de promovare în Liga a III-a este programat să se dispute în dublă manșa, meciul tur sâmbătă, la Galați, returul peste o săptămână, 30 iunie, la Făurei. 

CS Făurei – echipa fraților Nicoliță

Adversara studenților de la barajul de promovare în eșalonul superior este o echipă experimentată cu jucători care au mai evoluat la acest nivel, gruparea din Făurei este manageriată de fostul internațional Bănel Nicoliță, iar în echipă alături de Bănel, (33 de ani), evoluează și Stelică Nicoliță (29 de ani) și Aurel Nicoliță (35 de ani), frații lui Bănel. Stelică Nicoliță este golgeterul recent încheiate ediții din Liga a IV-a Brăila, jucător  ce a evoluat în Liga secundă la CF (Dacia Unirea) Brăila, iar Aurel Nicoliță este portar cu meciuri la nivelul Ligii a  III-a. 

În timp ce studenții profesorului Cătălin Savu au câștigat Liga a IV-a cu trei puncte avans față de cei de la Zimbrul Slobozia Conachi – echipa cu care s-a luptat pentru titlu până în ultima etapă care avea în componență o serie de jucători cu prezențe în ligile secunde și chiar în Liga I, trupa din Făurei s-a impus în Liga a IV-a Brăila cu 7 puncte avans față de echipa de pe locul doi, Viitorul Ianca. În Liga a IV-a din Brăila după sezonul regulat se joacă play – off / play – out. CSU ”Dunărea de Jos” s-a (re)înființat în urmă cu aproape un an, în timp ce gruparea din Făurei, înființată în anul 2002, evoluează de mai ulte sezoane în Liga a IV-a, iar sezonul trecut a ratat prezența la baraj în ultimele etape din play – off.  
Legat de dubla de baraj cu cei de la Făurei profesorul Cătălin Savu ne-a declarat că  deși brăilenii pornesc favoriți, tehnicianul gălățean mizează pe ambiția studenților de a evolua din sezonul viitor în Liga a III-a. ”Echipa din Făurei pornește favorită, are jucători care au mai evoluat
la nivelul ăsta, dar eu mă bazez pe ambiția jucătorilor de a evolua din
sezonul viitor în Liga a III-a. În ultimele meciuri studenții au
demonstrat că fac față cu brio meciurilor cu presiune”.  

Lotul cu care CSU ”Dunărea de Jos” a câștigat Cupa și campionatul în județ și din care profesorul Cătălin Savu va alege pentru jocurile de baraj este:  Adrian Anastasie, Giuliano Apostol, Vladuț Antofe, Andrei
Brumaru, Daniel Cană, Constantin Chiciuc, Alexandru Codreanu, Andrei
Constantinescu, Cristian Crişan, Daniel Dajbog, Sorin Dănăilă, Ionuţ
Florea, Constantin Gheorghiu, Cosmin Gârleanu, Adrian Grigoraş,  Mădălin
Hilohi, George Iacob, Lucian Ignat, Bogdan Ion, Valentin Lungu, Nicuşor
Măstăcan, Octavian Moise, Dănuţ Morogan, Robert Neagu, Alexandru
Paţilea, Alexandru Perju, Bogdan Popov, Dragoş Rotaru, Costin Serea,
Alexandru Stancu, Marius Stoian, Gheorghiţă Ţuiu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal