Tinerețea a învins experiența și în finala Cupei. CSU ”Dunărea de Jos” a realizat evenutul și așteaptă barajul cu cei de la Făurei

55

La fel ca lupta pentru titlul din Liga a IV-a, unde bătălia s-a dat până în ultima etapă, și finala județeană a Cupei României s-a disputat sub semnul echilibrului. La final, la fel ca în campionat, tinerețea echipei Universității ”Dunărea de Jos” s-a impus cu scorul 3 – 1, după prelungiri, la finalul primelor 90 de minute cele două echipe se aflau la egalitate, scor 1 – 1, în fața experimentatei echipe Zimbrul Slobozia Conachi. 

Meciul a debutat furtunos, cu două goluri în primele minute. ”Zimbrii” din Slobozia Conachi au deschis scorul în primul minut de joc prin Adamache, replica studenților a venit imediat, Adrian Grigoraș a restabilit egalitatea. Până la pauză cele două echipe au mai irosit câteva șanse importante de a marca, Grigoraș a ratat șansa lui 2 – 1, în replică  Spânache a trimis în portarul studenților Măstăcan, spectaculos din foarfecă. La reluare primii au fost mai periculoși studenții, Țuiu a irosit prima mare ocazie de gol din partea secundă, replica ”zimbrilor” a venit de la același Spânache după câteva driblinguri în careu a trimis în fața porții, dar colegul său a trimis peste poartă. Portarul studenților Nicu Măstăcan s-a evidențiat în finalul partidei cu o intervenție la un șut periculos de la distanță, mingea a prins pământul chiar în fața lui. Cum nici Țuiu nu a putut să îl învingă pe Comănescu, portarul de la  Slobozia Conachi, meciul a intrat în prelungiri. 
Cele două reprize de prelungiri s-au disputat după același scenariu, echipa din Slobozia a irosit prima ocazie importantă, Spânache a trimis cu capul peste poartă. În replică fostul oțelar Cosmin Gârleanu, intrat pe teren în debutul prelungirilor, a trimis în bara echipei din Slobozia. După ce arbitrul de centru Ionuț Constantinescu a arătat minutele de prelungire, în prelungirile prelungirilor, studenții au trecut pentru prima oară în avantaj, Mădălin Hilohi a marcat pentru 2 – 1, în urma unui corner, și a declanșat fiesta în tabăra studenților, chiar dacă mai era de jucat o repriză de prelungiri. Finalul meciului a fost, cum altfel nu se putea, tensionat. În prelungirile reprizei secunde de prelungiri, după minute bune de asediu la poarta lui Măstăcan, studenții s-au desprins la 3 – 1, gol marcat de căpitanul Grigoraș. Golul de 3 – 1 a fost contestat vehement de oaspeți. Alin Comănescu, portarul de la Slobozia a urcat în atac, în urma unui contact cu apărătorii de la CSU a rămas întins pe teren, studenții au recuperat și au marcat în poarta rămasă goală. Chiar dacă mai era de jucat un minut și scorul era favorabil studenților toată banca echipei din Slobozia a contestat vehement golul de 3 – 1, unul dintre oamenii de pe banca ”zimbrilor” le făcea semne jucătorilor să părăsească terenul! Jucătorii nu au urmat îndemnul de a părăsi terenul imediat jocul s-a încheiat. 
Finala a fost începută de Zimbrul Slobozia Conachi cu echipa: Alin Comănescu – Ovidiu Lupu, Andrei Țârțâră, Silviu Ilie, Iulian Năpîrlică, Petrișor Tudosă, Constantin Spânache, Ștefan Adamache, Cristian Frunză, Andrei Cazacu, Adrian Scutaru. Au mai jucat: Florin Păduraru, Mihai Ghisman, Costel Timofte. Rezerve neutilizate: Alin Drăgan, Marius Radu, Alexandru Doană, Laurențiu Radu. Antrenori: Tudorel Balmuș, Florin Anghel. 
CSU: Nicușor Măsătcan – Alexandru Stancu, Ionuț Florea, Vlăduț Antofe, Mădălin Hilohi, Adrian Anastasie, George Iacob, Daniel Dajboc, Alexandru Perju, Gheorghiță Țuiu, Adrian Grigoraș (căpitan). Au mai jucat: Constantin Chiciuc,  Bogdan Popv, Lucian Ignat și Cosmin Gârleanu. Rezerve neutilizate: Cristian Crișan, Octavian Moise, Dănuț Morogan. Antrenor Cătălin Savu.

Tudorel Pelin a premiat jucătorul finalei 

 

La finalul jocului la festivitatea de premiere jucătorul finalei a fost desemnat Ștefan Adamache, componentul celor de la  Zimbrul Slobozia Conachi. Premiul a fost oferit de legenda roș – alb – albastră Tudorel Pelin, iar trofeul câștigătoarei a fost înmânat celor de la CSU de primarul comunei Ivești, Cornel Hamza.

Bucurie dublă pentru studenți

În debutul finalei Asociația Județeană de Fotbal Galați a premiat primele trei clasate din Liga a IV-a de la finalul sezonului: CSU, Zimbrul Slobozia Conachi, Gloria Ivești. Studenții de la CSU au primit trofeul pentru câștigarea campionatului în Liga a IV-a, dar și cel câștigat recent, Cupa României. În euforia momentului studenții le-au pus gând rău adversarilor de la baraj, CS Făurei. ”Furei uită-te ora ta se apropie” a fost scandarea preferată a studenților care au sărbătorit pe terenul din Ivești alături de grupul de suporteri veniți la meci de la Galați. Pentru CSU urmează manșa tur din barajul de promovare în Liga a III-a, sâmbătă, 23 iunie, pe stadionul Oțelul,  cu cei de la CS Făruei, campioana județului Brăila.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal