Agrostar Tulucești – revelația Ligi a IV-a cu meciuri numai pe terenuri străine!

140


Aflată la sezonul de debut în Liga a IV-a Agrostar Tulucești a fost revelația campionatului, asta după ce a încheiat primul eșalon județean pe locul cinci, imediat în spatele celor patru echipe ce au fost angrenate în lupta pentru titlu în mare parte din campionat. Antrenorul echipei din Tulucești, Dumitru Horovei, ne-a spus că este mulțumit de parcursul echipei în acest sezon, mai ales că gruparea din Tulucești a fost la debutul absolut în fotbalul județean, iar jocurile au fost disputate pe terenuri străine. ”Referitor la parcursul echipei în acest sezon, suntem
mulțumiți, având în vedere că noi am început campionatul slab ca
evoluții, și că rezultate, datorită lipsei de jucători generată de
faptul că eram o echipă nou înființată, iar jucătorii evitau să vină la
noi, dar în timp am câștigat încrederea oamenilor de fotbal și au venit
jucătorii pe care i-am dorit reușind să avem rezultate și un parcurs cât
mai bun”.

Miza pe jucătorii localnici


Pentru viitoarea ediție a Ligii a  IV-a echipa din Tulucești vrea să completeze lotul cu trei jucători competitivi la nivelul Ligii a IV-a, dar și promovarea de la echipa de juniori a jucătorilor localnici. De altfel, în viitor echipa din Tulucești își dorește să formeze un lot competitiv cu care să evolueze în Liga a IV-a, format din jucători localnici. ”Ca și obiective, ne dorim să mai transferăm trei jucători de valoare și să ne clasăm cât mai sus posibil, dacă putem bineînțeles. Ne dorim, de asemeni, ca juniorii noștri să progreseze în timp pentru a putea face față jocurilor de seniori ca în viitorul apropiat să putem forma o echipa competitivă din jucătorii locali”. Echipa de juniori A1 de la Tulucești au încheiat sezonul din Liga a IV-a juniori, (campionatul județean U 19), pe locul 11 din 13. Cei de la Agrostar au jucat în competiția rezervată juniorilor sub 19 ani cu jucători de vârstă mai mică. ”În acest sezon noi am folosit la echipa de seniori, în unele jocuri, juniori născuți în anul 2001 și în 2003, ceea ce ne dă speranțe pe viitor, iar copiii au jucat destul de bine, chiar dacă la echipa de juniori nu am reușit rezultate notabile, asta și datorită faptului că am jucat cu jucători mai mici pentru a avea timp să-i formăm pentru viitor. Și la juniori suntem mulțumiți de evoluțiile lor. 

Șivița – noua casă a Agrostarului

Din cauza lucrărilor cu infrastructura de la arena proprie Agrostar Tulucești a jucat în sezonul recent încheiat din Liga a IV-a la Galați, pe terenurile sintetice de la stadionul Dunărea și Siderurgistul, sau la Băleni, Schela, Vânători. În campionatul ce va începe peste câteva luni echipa din Tulucești va juca meciurile de pe teren propriu în comună, la Șivița, până se vor finaliza lucrările la stadionul din Tulucești. ”La baza sportivă lucrările au întârziat, datorită faptului că am avut ceva probleme cu apa în comună și nu am reușit să însămânțăm gazonul la timp, așteptând să însămânțăm în toamnă, iar jocurile de pe teren propriu le vom desfășura la Șivița până se face suprafața bună de joc la Tulucești”, ne-a spus Dumitru Horovei. Sezonul de debut în primul eșalon județean a fost încheiat de seniorii de la Agrostar Tulucești pe locul cinci cu 41 de puncte din 24 de jocuri, 13 victorii, două remize, nouă înfrângeri, golaveraj 64 – 58. Echipa din Tulucești a încheiat campionatul în spatele celor patru echipe care s-au luptat pentru titlu în cea mai mare parte a sezonului. Cel mai bun marcator al echipei a fost Eugen Țîmpău, jucător ce a promovat în Liga a III-a cu SC Oțelul sezonul trecut. Pentru Agrostar Țâmpău a marcat 19 goluri, locul 5 în clasamentul marcatorilor din Liga a IV-a Galați. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal