CSU ”Dunărea de Jos” revine miercuri în Cupă. ”Pentru noi Cupa este o competiție specială”

118
Echipa Universității ”Dunărea de Jos” din Galați va juca miercuri, 1 august, primul meci oficial al noului sezon. De la ora 17.30, pe stadionul Dunărea, studenții vor (re)debuta în fazele naționale ale Cupei României. Echipa profesorului Cătălin Savu – câștigătoarea fazei județene a Cupei României, va juca juca cu gruparea de Liga a III-a Sportul Chiscani, Brăila, în turul ce deschide faza națională a competiției KO. ”Cupa României este o competiție specială pentru clubul nostru, de aceea ne-am dorit foarte tare să o câștigăm (faza județeană). Ne dorim ca miercuri să fie un spectacol fotbalistic, mai ales că în oraș suferim la acest capitol”, ne-a spus antrenorul studenților, profesorul Cătălin Savu, despre jocul de miercuri.   

Lotul de jucători schimbat față de sezonul trecut

Față de componența cu care a reușit eventul în competițiile județene sezonul trecut lotul celor de la CSU ”Dunărea de Jos” a suferit câteva modificări. Doi dintre jucători au plecat chiar la adversara de la barajul de accedere în Liga a III-a, o altă parte de jucători au terminat facultatea, iar un alt contingent de jucători au plecat în străinătate. ”Față de lotul de sezonul trecut avem câteva plecări. Adrian Anastasie și Lucian Ignat au plecat la CS Făurei, alți jucători/studenți au terminat  facultatea, în timp ce o altă parte de jucători au plecat în străinătate. Legat de lot avem ceva probleme, de acum începem să conturăm lotul, avem în vedere mai mulți jucători”, ne-a declarat profesorul Cătălin Savu despre lotul cu care abordează jocul din Cupă. 

 

Continuă proiectul cu studenți 

Profesorul Cătălin Savu ne-a declarat că lotul de jucători pentru viitoarea ediție a Ligii a IV-a este în plină formare. Structura echipei din sezonul viitor va fi aceeași cu cea de ediția trecută, CSU se va baza pe un lot format din studenți. ”La noi este o problemă, cel puțin până în pauza de iarnă, trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Trebuie să vedem, în octombrie, ce studenți au fost admiși la noi la Universitate. Despre sezonul viitor sunt mai multe de spus, prima dată să vedem bugetul pe care ne bazăm. Obiectivul pentru sezonul ce va începe la toamnă va fi clasarea pe locurile fruntașe. Cel mai important este că noi continuăm proiectul cu studenți, echipa formată din studenți”, ne-a spus profesorul Cătălin Savu despre coordonatele viitoarei ediții de Liga a IV-a la CSU ”Dunărea de Jos”. 

CSU – palmares bogat în Cupă      

Clubul de fotbal ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați este 
continuatorul echipei CSU Galați, echipă studențească care a evoluat în
fotbalul românesc între anii 1956 – 1982, reușind performanța de a juca
în  finala Cupei României în anul 1976, lucru ce a dus la participarea
în Cupa Cupelor unde a întâlnit echipa portugheză Boavista Porto. Finala Cupei României a fost pierdută de CSU la limită, scor 1 – 0, în fața celor de la Steaua București. Gălățenii evoluau la acel moment în Divizia B, Liga a II-a, în timp ce Steaua în acel an a câștigat și titlul de campioană. Până la finala cu Steaua studenții au eliminat echipe precum: CFR Cluj, Jiul Petroșani, ASA Târgu Mureș sau Universitatea Craiova.  
 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal