Evoluție remarcabilă pentru Inter la turneul final al Cupei României. Gălățenii au fost la un pas de semifinale

39
foto: Asociația de Minifotbal Galați
Între 29 iunie și 1 iulie, 96 de echipe au participat, la Sibiu, la ediția din 2018 a turneului final al Cupei României. Campionatul de Minifotbal Galați a fost reprezentat de o sigură echipă la Sibiu, Inter Galați, grupare ce a reușit un rezultat remarcabil, trupa gălățeană a fost la un pas de semifinale. 
În prima fază a competiției, grupele, Inter a fost repartizată în grupa a XXIX-a, grupă câștigată de gălățeni cu dublă victorie, scor 4 – 1, cu cei de la FC Muncelului Bistrița și Dr. Browns Baia Mare. Inter a câștigat grupa cu 6 puncte, maximum, și a jucat în prima fază eliminatorie cu o altă echipă din Bistrița, Comlef, joc câștigat de gălățeni cu scorul 5 – 0. După victoria la scor cu cei de la Bistrița, Inter a întâlnit, în 16 – imi, o altă câștigătoare de grupă, Boromir Râmnicu Vâlcea, câștigătoarea grupei I. Echipa calificată în următoarea fază a competiției s-a decis după executarea loviturilor de departajare, Inter s-a impus cu scorul 4 – 3. 
În faza optimilor de finală Inter a dat peste o altă câștigătoare de grupă, Flash F.T Alba Iulia, echipă ce a câștigat grupa a XIV-a. Inter-ul gălățean a trecut de gruparea din Alba Iulia la limită, scor 2 – 1, și a obținut calificarea în sferturile de finală ale competiției. În sferturi echipa gălățeană, cotată de Federația de Minifotbal din România a 14 – a favorită la câștigarea trofeului, a jucat cu cei de la Danco Pro București, câștigătoarea grupei a XXX-a, a șasea favorită la câștigarea competiției, echipă ce a câștigat competiția. La pauză cele două echipe au intrat la egalitate, scor 1 – 1, Inter a condus cu 2- 1, dar la final echipa din București s-a impus cu scorul 3 – 2.  
La turneul de la Sibiu echipa gălățeană a avut în lot jucători cu experiență în jocul de pe teren redus, Daniel Popliacă sau Ionuț Paduraru – ambii vicecampioni ai României cu United (futsal), dar și jucători de la echipele de top din Liga a IV-a Galați, Daniel Dajbog (CSU ”Dunărea de Jos”), Petrișor Tudosă, (Zimbrul Slobozia Conachi), sau Emanuel Corozel, (Gloria Ivești).
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal