RCM Galați va juca în Grupa Centru Sud a DNS

44
Biroul Federal al Federației Române de Rugby a stabilit sistemul competițional din viitoarea ediție a Diviziei Naționale de Seniori. Cluburile din liga secundă, împreună cu FR Rugby, au stabilit ca în ediția ca va începe în toamnă Divizia Națională de Seniori să fie formată din două grupe, după criteriul geografic. 
RCM Galați a fost repartizată în Grupa Centru Sud, iar alături de gruparea gălățeană în serie vor mai juca: CS Năvodari, RC Bârlad, RC Grivița București, Sportul Studențesc, și CSM Sibiu – ultimele trei echipe sunt venite din Divizia A, în urma comasării celor două ligi secunde, Divizia Națională de Seniori și Divizia A. În cealaltă grupă, Centru Nord, vor juca: Știința Petroșani, CSU Arad, CSM Suceava, CS Mănăștur Cluj – Napoca, CSȘ Gura Humorului și Poli Iași. 

În prima fază a campionatului echipele din cele două grupe vor juca fiecare cu fiecare, tur  – retur, sezonul regulat. La finalul jocurilor din cele două grupe primele trei clasate din fiecare serie a sezonului regulat vor forma grupa de play – off, în timp ce echipele clasate pe locurile 4, 5 și 6 din fiecare grupă vor evolua în grupa de play – out. În faza a doua a campionatului, play – off/play – out, echipele vor pleca cu câte 0 puncte în clasament. După disputarea jocurilor din play – off / play – out, echipe vor juca fazele finale. 

Noua ediție a Diviziei Naționale de Seniori, cu 12 echipe la start,  este programată să înceapă în jurul datei de 15 septembrie. La finalul jocurilor din actuala ediție a DNS echipa de pe primul loc va obține promovarea în SuperLiga CEC Bank, în timp ce echipa de pe locul doi va juca, pe teren propriu, baraj cu echipa de pe locul opt din SuperLiga.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal