CSU ”Dunărea de Jos” rămâne pe ”Dunărea” pentru meciul de Cupă cu Sporting Liești

33
foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat
După ce a eliminat Sportul Chiscani, în turul inaugural al competiției KO, câștigătoarea fazei județene a Cupei României, CS ”Universitatea Dunărea de Jos” Galați va juca Sporting Liești în turul doi, deși studenții își doreau un duel municipal cu cealaltă echipă gălățeană din Liga a III-a, Oțelul. 
La fel ca jocul cu Sportul Chiscani și duelul județean cu cei de la Sporting Liești va avea loc pe stadionul Dunărea, ”casa” studenților până la finalizarea lucrărilor de la propria arenă, stadionul Portu Roșu. ”La stadionul Dunărea suntem acasă până când terminăm lucrările la stadionul Portu Roșu. Jucătorii noștri sunt familiarizați cu gazonul, cu vestiarele, cu tribunele, au altfel de repere în teren”, a spus profesorul Cătălin Savu, despre locul în care studenții își dispută jocurile de pe teren propriu. 
CSU ”Dunărea de Jos” s-a calificat în turul secund al Cupei după ce a eliminat, cu socrul 2 – 1, echipa de Liga a III-a Sportul Chiscani, Brăila. Golurile calificării în turul secund au fost marcate de căpitanul Adrian Grigoraș, ambele din lovitură de pedeapsă.  Studenții participă în fazele naționale din Cupă din postura de câștigătoare a fazei județene Galați a Cupei României. În finala județeană a Cupei gruparea gălățeană a trecut cu scorul 3 – 1, (după prelungiri), de cei de la Zimbrul Slobozia Conachi. Finala județeană a Cupei s-a disputat pe arena ”Nicu Nour” din Ivești. 
Cei de la Sporting Liești vor debuta în actuala ediție a Cupei României cu prilejul jocului cu CSU. Pentru gruparea din Liești jocul cu studenții va fi unul din ultimele teste înaintea noii ediții de Liga a III-a, campionat ce va începe în intervalul 25 – 26 august. Sezonul trecut echipa din Liești a părăsit Cupa în turul patru. Parcursul a fost început în turul doi cu o victorie, scor 3 – 1, contra celor de la Sportul Chiscani. În turul III Sporting Liești a eliminat Zimbrul Slobozia Conachi, precedenta câștigătoare a fazei județene a Cupei. Parcursul echipei din Liești în Cupă s-a oprit în turul IV-a după înfrângerea de pe teren propriu, scor 4 – 6, după prelungiri, cu echipa de Liga a II-a, Dacia Unirea Brăila. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal