CSU ”Dunărea de Jos” vrea să joace cu Oțelul în turul II al Cupei

38
Echipa Universității ”Dunărea de Jos” a obținut calificarea în turul doi național al Cupei României după ce a învins, scor 2 – 1, gruparea de Liga a III-a Sportul Chiscani. Studenții au fost conduși încă din minutul 5 al jocului, dar au întors soarta calificării după penalty-urile transformate de căpitanul Grigoraș. La finalul jocului de pe stadionul Dunărea profesorul Cătălin Savu – antrenorul studenților, ne-a declarat că s-a temut de începutul mai greoi de joc al studenților.       
”La începutul jocului mi-a fost
frică, mai ales că am primit gol în minutul 5 și mi-am adus aminte de
meciul cu Făurei, de la Galați, și am crezut că vom trăi din nou un
coșmar. Am demonstrat că avem valoare,  am demonstrat că meritam să fim în Liga a III-a. Ne pare rău de meciurile de baraj, atât de cel de acasă, dar în special cel de la Făurei, în care nu am fost lăsați să câștigăm cu un scor care să ne permită promovarea în Liga a III-a. Avem echipă bună, sunt mulțumit de băieți, mai avem câteva posturi deficitare, le știm, sper ca până la următorul meci oficial să reușim să ne acoperim și pe acele posturi”,
a spus profesorul Cătălin Savu.

Studenții o vor pe Oțelul adversară în turul secund al Cupei  


Chestionat pe tema adversarului din turul secund al Cupei României profesorul Cătălin Savu ne-a spus că pentru binele fotbalului gălățean și-ar dori un duel cu  cealaltă echipă gălățeană, municipală, cu drept de a evolua în Cupa României, SC Oțelul.  ”Pentru un spectacol fotbalistic în oraș, care să atragă investitori, care să îndrepte privirea Primăriei către fotbal, îmi doresc un derby cu Oțelul în următoarea fază a Cupei”, a declarat Cătălin Savu la finalul jocului cu echipa din Chiscani. Turul doi al Cupei României se va disputa la data de 15 august, iar în competiție vor intra cele două echipe gălățene din Liga a III-a, SC Oțelul și Sporting Liești.

Stadionul Dunărea ”acasă” pentru studenți

 

Profesorul Cătălin Savu, antrenorul studenților, a mai spus că echipa se simte bine când își dispută jocurile de pe teren propriu pe stadionul Dunărea. Până la finalizarea lucrărilor de modernizare la propria arena, stadionul Portu Roșu, studenții joacă meciule de pe teren propriu pe stadionul Dunărea.  ”Aici, pe stadionul Dunărea, într-adevăr suntem acasă. Pe Oțelul, la meciul de baraj, presiunea meciului, presiunea publicului, au fost 2.000 de spectatori, foarte mulți, ținând cont că unii au jucat numai la Liga a IV-a, fără spectatori, a contat enorm. Aici, la stadionul Dunărea, suntem acasă, până când terminăm lucrările la stadionul Portu Roșu, s-a văzut asta, jucătorii sunt familiarizați cu gazonul, cu vestiarele, cu tribunele, au altfel de repere în teren”, a declarat Cătălin Savu.

Ignat și Anastasie au pus umărul la calificare, deși sunt acontați de CS Făurei

Chiar dacă din sezonul ce va începe în toamnă  Adrian Anastasie și Lucian Ignat vor juca în Liga a III-a pentru CS Făurei, cei doi au ținut să ajute CSU în meciul de Cupă și au evoluat pentru studenți. ”Vreau să le mulțumesc și jucătorilor care și-au manifestat intenția de a pleca la Făurei. Am fost de acord cu transferul lor, dar mi-au spus  că pentru binele echipei, pentru culorile clubului, au venit să joace meciul de Cupă pentru că au iubit fantastic acest club”, a declarat Cătălin Savu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal