Fetele de la Universitatea întâlnesc CSȘ Târgoviște la debutul în Liga I

40
Cluburile de fotbal feminin din România s-au întâlnit miercuri la Mogoșoaia, în cadrul Adunării Generale, unde au stabilit coordonatele viitorului sezon în fotbalul feminin. În cadrul ședinței a avut loc stabilirea țintarului viitoarei ediții a Ligii I. Ediția 2018 – 2019 a Ligii I va avea la start zece echipe, sezonul ce va debuta la începutul lunii septembrie va fi unul de tranziție, din sezonul viitor în Liga I vor evolua 12 echipe.  
Gruparea gălățeană FC Universitatea – echipă aflată la debutul absolut în Liga I, va juca primul meci în eșalonul de elită pe teren propriu contra celor de la CS Școlar Târgoviște, la data de 8 septembrie. Prima deplasare din Liga I va fi în județul Timiș, la Becichieru Mic, pe terenul celor de la Fortuna, urmând ca în runda a treia Universitatea Galați să joace pe teren propriu cu campioanele de la ”U” Olimpia Cluj – Napoca. 
În tur programul Universității continuă astfel: etapa a IV-a, Universitatea – CFR Timișoara; etapa a V-a, Universitatea Alexandria – Universitatea Galați; etapa a VI-a, Universitatea – Independența Baia Mare; etapa a VII-a, Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea; etapa a VIII-a, Universitatea – Fair Play București; etapa a IX-a, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Universitatea. Ultima etapă din tur este programată să se dispute în jurul datei de 23 noiembrie.       

Campionatul Ligii I feminine ce va debuta la 8 septembrie, se va disputa în sistem play – off/play – out. Primele trei echipe la finalul sezonului regulat, tur și retur, vor juca în play – off, după sistemul fiecare cu fiecare. Echipele clasate pe locurile 4, 5 și 6 vor încheia campionatul după sezonul regulat, în timp ce grupările clasate pe locurile 7 – 10 vor juca în play – out. Locul 7 la finalul sezonului regulat va juca cu echipe de pe locul 10 la finalul jocurilor din tur și retur, iar locul 8 cu 9. Învingătoarele vor continua și în ediția viitoare a Ligii I, învinsele vor juca baraj cu echipele clasate pe locul doi în cele două serii din Liga a II-a.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal