Gălățeanul Florin Nini a învins Suedia la Campionatul European U 16

19
Echipa națională de juniori sub 16 ani a României, pregătită de tehnicianul gălățean Florin Nini, a debutat cu o victorie la FIBA U 16 European Champhionship, Divizia B, competiție ce se dispută la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Naționala condusă de Florin Nini s-a impus la o diferență de 33 de puncte, scor 70 – 37, în jocul cu Suedia, meciul de debut al ”tricolorilor” la Europeanul de la Sarajevo. Pe sferturi victoria României a fost: 19 – 11, 18 – 4, 18 – 15, 15 – 7.
La Campionatul European U 16, Divizia B, România evoluează în Grupa A alături de selecționatele similare ale Portugaliei, Marii Britanii, Irlandei și Luxemburgului. Vineri, de la ora 16.30, echipa pregătită de Florin Nini va juca cu selecționata Marii Britanii. Sâmbătă, de la aceeași oră 16.30, România va întâlni Portugalia, luni, de la ora 21.00, selecționata lui Florin Nini va întâlni Irlanda, iar marți, de la ora 16.30, în ultimul meci din grupă România va juca cu selecționata Luxemburg. 

După ce se vor disputa jocurile din faza grupelor, primele două clasate vor obține calificarea în faza sferturilor de finală și vor continua pentru promovarea în eșalonul superior. Ocupantele locurilor 3 – 4 la finalul fazei grupelor vor continua competiția pentru stabilirea locurilor 9 – 16, iar selecționatele ce vor termina grupa pe locurile 5 – 6 vor continua pentru stabilirea locurilor 17 – 24.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal