Sporting Liești – primul lider din Liga a III-a, seria I

2
Gruparea gălățeană de Liga a III-a Sporting Liești a debutat cu o victorie la scor în noul sezon competițional al eșalonului trei. Echipa pregătită de Ionuț Niculcea și Dorinel Matei s-a impus cu scorul 5 – 1, la pauză 3 – 0, pe terenul celor de la Sănătatea Darabani.
Jocul a fost început de echipa din Liești cu un parțial 3 – 0 reușit în primele 18 minute, cu Mihu, Dănăilă și Țicămucă marcatori. După pauză, în minutul 70, gazdele au marcat pentru 3 – 1, dar Sevastian, în minutul 75, și Maftei, cu două minute înainte de final au stabilit scorul etapei în serie.  
După ce s-au disputat șapte din cele opt jocuri ale seriei Sporting Liești este primul lider în seria I din eșalonul trei, 3 puncte (5 – 1). Alte șase echipe au obținut victorii în prima etapă: Gloria Buzău a învins KSE Târgu Secuiesc cu scorul 3 – 2, Știința Miroslava a trecut la limită, scor 1 – 0, de CSM Râmnicu Sărat, Metalul Buzău s-a impus, scor 1 – 0, pe terenul nou promovatei Ceahlăul Piatra Neamț, CSM Focșani a trecut de nou promovata Șomuz Fălticeni cu scorul 1 – 0, Bucovina Rădăuți a învins CSM Roman cu scorul 1 – 0, iar SC Oțelul s-a impus, scor 1 – 0, în deplasarea de la CSM Pașcani.  Jocul Gauss Bacău – Foresta Suceava nu s-a disputat, echipa din Bacău s-a retras din competiție și a fost înlocuită cu FC Botoșani 2, echipa satelit a clubului ce activează în prima ligă. 
Pentru Sporting Liești urmează jocul de pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, 1 septembrie, ora 17.00, ”Liești Arena”. Până la jocul din etapa a II-a de campionat Lieștiul va juca miercuri, 29 august, de la ora 17.30, pe teren propriu, cu SC Oțelul, în turul trei național al Cupei României.