Studenții s-au maturizat. Merg mai departe în Cupă după victoria cu Sportul Chiscani

57
După ratarea, la limită, a promovării în Liga a III-a, în fața campioanei județene din Brăila echipa Universității ”Dunărea de Jos” din Galați a dat în Cupă peste o altă reprezentantă a Brăilei, Sportul Chiscani, grupare de Liga a III-a ce are în componență o serie de jucători care au evoluat la echipele gălățene. Față de jocul cu cei de la Făurei, disputat pe stadionul Oțelul, studenții au ales să dispute jocul de Cupă pe stadionul Dunărea, arenă cu care băieții profesorului Savu sunt mai familiarizați, iar alegerea s-a dovedit inspirată. Studenții au dovedit că  s-au călit în dubla cu cei de la Făurei și s-au impus în fața celor de la Chiscani, cu scorul 2 – 1, după ce au revenit de la 0 – 1. 
Gruparea gălățeană a început ezitant jocul, iar asta i-a costat. În minutul 5 echipa din Chiscani a deschis scorul, la prima fază notabilă a jocului. Studenții au echilibrat balanța, au intrat rapid în joc, iar până la pauză au ratat patru mai oportunități de a marca. Cel mai aproape de gol a fost Perju, acesta a ratat șansa de a intra la egalitate la vestiare după ce a trimis mult peste poartă, din poziție foarte bună, în ultimele minute ale reprizei. După pauză gălățenii au început să fie mai concreți în acțiuni, iar în minutul 64 căpitanul Adrian Grigoraș a fost faultat în careu, acesta a transformat lovitura de pedeapsă obținută. Scorul 1 – 1 s-a menținut până aproape de finalul reprizei secunde. Când tehnicienii celor două echipe își pregăteau schimbările pentru reprizele de prelungiri, studentul Adrian Anastasie a fost faultat în careu. Responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă a fost asumată de căpitanul Grigoraș care a transformat și a întors scorul, 2 – 1 pentru CSU. În ultimele minute de joc, cu Emanuel Moldoveanu – vicecampionul cu United la futsal, căpitan, cei de la Chiscani au forțat egalarea, însă defensiva gălățeană coordonată de pe margine de profesorul Savu a funcționat fără fisuri, iar studenții merg mai departe în Cupă după ce au eliminat o echipă de Liga a III-a. 
Primul 11 trimis de profesorul Cătălin Savu în teren: Olaru – Iacob, Antofe, Morogan, Hilohi – Țuiu, Ignat, Chiciuc, Perju – Anastasie, Grigoraș. 
”La începutul jocului mi-a fost frică, mai ales că am primit gol în minutul 5 și mi-am adus aminte de meciul cu Făurei, de la Galați, și am crezut că vom trăi din nou un coșmar. Am demonstrat că avem valoare, sunt mulțumit de băieți”, a spus profesorul Cătălin Savu la finalul jocului.       
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal