Suporter Club Oțelul – sub lupa FRF TV

30
foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat
Înaintea începerii celui de al doilea sezon consecutiv în Liga a III-a Suporter Club Oțelul Galați, una dintre favoritele la accederea în eșalonul superior, este protagonista unui material video realizat de Federația Română de Fotbal, și postat pe canalul de youtube FRF TV. Laitmotivul materialului este obiectivul Oțelului în noul sezon de Liga a III-a, promovarea în liga secundă.  
Directorul de imagine Iulian Apostol trage speranțe că suporterii, împreună cu municipalitatea, și mediul de afaceri să apropie și mai mult Oțelul de primul eșalon prim promovarea în Liga a II-a. ”Să revină Oțelul în Liga a II-a cât mai repede este un obiectiv pe care cu toții ni-l dorim îndeplinit. Nu numai noi, și oamenii din Galați, tot ce înseamnă comunitatea gălățeană. Sper ca sezonul acesta cu suporterii, împreună cu municipalitatea, cu mediul de afaceri, să readucem Galațiul pe a doua scenă fotbalistică”, spune Iulian Apostol.  
Primul tehnician din istoria SC Oțelul, Stelian Bordeianu, antrenor ce a revenit la cârma echipei în această vară, spune că obiectivul Oțelului nu poate fi altul decât promovarea în liga superioară. ”Oțelul Galați  nu poate să își propună decât să atace promovarea. Vom lua totul pas cu pas, vom vedea la final unde ne vom situa. Clubul nostru este unul creat de suporteri pentru suporteri”, declară legenda roș – alb – albastră. 
 
Adrian Sălăgeanu, căpitanul echipei, unul dintre campionii din 2011, speră ca echipa să fi învățat din greșelile de sezonul trecut, iar la finalul acestui campionat Oțelul să promoveze în eșalonul doi. ”Sperăm ca anul acesta să reușim să promovăm, să gestionăm mai bine anumite momente. Sper că am învățat din greșelile de sezonul trecut, iar la sfârșitul campionatului să fim promovați”. 
Una dintre achizițiile din această vară, Ionuț Puțanu, 24 de ani, spune că a ales să revină la Oțelul atras de proiectul clubului. ”Este un proiect foarte bun, un proiect pe termen lung. Mi-am dorit foarte mult să revin să joc acasă, după mult timp. Publicul de la Galați este pretențios, e și normal, din moment ce aici s-am luat un titlu. Se vede că este o foame mare de fotbal în oraș, sper să le satisfacem această dorință cu jocuri bune și o promovare în acest an”. Fundașul central Ionuț Puțanu a debutat în Liga I la o vârstă fragedă, pentru Viitorul Constanța. Născut și crescut la Galați, Puțanu și-a făcut junioratul la Oțelul și Academia Hagi, iar la  seniori, pe lângă Viitorul Constanța, a mai trecut pe la FC Brașov, Rapid București, Metalosport Galați, FC Nottingen (Germania) și CSM Școlar Reșița. 

FRF TV este canalul de youtube al Federației Române de Fotbal, canal cu peste 30.000 de abonați, iar Oțelul este al doilea club din Liga a III-a, după Rapid București, care beneficiază de atenția FRF TV, în acest sezon. Întregul material dedicat Oțelului poate fi văzut aici.

SC Oțelul va juca în prima etapă din noua ediția a Ligii a III-a vineri/sâmbătă, 24/25 august, de la ora 18.00, pe terenul celor de la CSM Pașcani, urmând ca în etapa a II-a, sâmbătă, 1 septembrie, Oțelul să joace  primul joc de pe teren propriu din acest sezon cu cei de la Sănătatea Darabani, pe stadionul Oțelul.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal