United a câștigat Cupa Dunării – Nicolae Rainea

40
După 4 – 2 în semifinale cu cei de la Avangard Odessa, vicecampionii de la United și-au respectat norma de goluri și în finala turneului internațional Cupa Dunării – Nicolae Rainea. Chiar dacă au avut în față campioana Republicii Moldova, Dinamo Chișinău, băieții lui Florin Ignat au repretat spectacolul ofensiv din semifinală și s-au impus cu scorul 5 – 2, deși la jumătatea părții secunde gruparea gălățeană conducea cu 4 – 0. 
1 – 0 a fost scorul cu care United a intrat în avantaj la pauză. Rafinha a marcat rapid, în minutul trei al jocului. Moldovenii au încercat în mai multe rânduri egalarea, portarul Ionuț Păduraru a intervenit în mai multe rânduri, dar și Andrei Crăciun și-a salvat echipa de la egalare. La reluare United s-a desprins la 2 – 0 prin golul lui Matei Boșneagă, acesta a marcat după o fază creată de Crăciun. Cu 12 minute înainte de final Andrian Lașcu a marcat în poarta conaționalilor săi, reușită care a surprins portarul de la Dinamo, golul lui Lașcu a fost dublat imediat de o reușită a lui Rafinha, care a dus tabela la 4 – 0. În ultima secvență a jocului moldovenii de la Chișinău au marcat de două ori, Andrei Negară, în minutul 31 a redus din diferență, iar peste un minut Rafinha de la United a deviat în poartă șutul trimis de Sergiu Nicolaiciuc. Finala s-a încheiat cu o nouă reușită a lui Rafinha, în minutul 33, jucătorul sosit în acestă vară de la United a marcat în poarta goală a moldovenilor, după ce portarul a urcat în atac. 
United: Ionuț Păduraru, Andrei Dinicuță – portari; 
Borges, Rafinha, Nuno Coco, Petică;
Lașcu, Burudjel, Crăciun, Cireș; 
Cojoc, Boșneagă, Arhire, Tudose. Antrenor: Florin Igant.
În finala mică a turneului Avangard Odessa a învins cu scorul 4 – 0 Varna City. La ceremonia de premiere bulgarii, locul 4, au primit premiul fair – play, podiumul fiind completat de Avangard Odessa – locul 3, Dinamo Chișinău – locul 2 și United – locul 1. Organizatorii au oferit și premii individuale, Dmitro Butov, de la Avangard Odessa a fost ales portarul turneului, jucătorul turneului a fost desemnat Andrei Negară, Dinamo Chișinău, iar Rafinha, United, a câștigat titlul de golgheter al turneului.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal