United revine spectaculos după pauză și se califică în finala Memorialului ”Nicolae Rainea”

28
 
Vicecampionii de la United au respectat tradiția și au obținut calificarea în finala Cupei Dunării – Nicolae Rainea. În semifinala competiției organizate de clubul gălățean, trupa lui Florin Igant  a trecut cu scorul 4 – 2 de ucrainenii de la Epicentr K Avangard Odessa.
La pauză oaspeții au intrat în avantaj cu scorul 1 – 0. Alexei Bondarenko a marcat singurul gol al primei părți, în minutul 13, în urma unui contraatac. United a încercat poarta adversă în mai multe rânduri, noul venit Rafinha a fost cel mai insistent, moldovenii Lașu și Burdujel au fost cei mai aproape de a marca. În timp ce Lașcu a trimis în bara transversală, conaționalului său i-a fost anulată șansa de a marca golul egalizator de unul dintre fundașii ucrainieni, care a scos mingea de pe linia porții.
După pauză gălățenii au început să și concretizeze ocaziile avute, iar la șase minute de la reluare Octavian Cireș a restabilit egalitatea. După alte șase minute de joc vicecampionii au trecut în avantaj, pentru prima oară în acest joc, Andrian Lașcu a marcat cu ajutorul unui șut de la distanță trimis în vinclul porții echipei din Odessa. La trei minute de la preluarea conducerii United s-a desprins, Rafinha a marcat pentru 3 – 1, cu un trasor de la distanță. La scorul 3 – 1 United a ratat desprinderea decisivă, Andrian Lașcu a ratat o lovitură de la zece metri, obținută ca urmare a celor șase greșeli acumulate de cei de la Avangard. În loc de 4 – 1, așa cum era firesc după numărul ocaziilor avute de United, echipa din Odessa a revenit în joc. Cu trei minute înainte de final portarul echipei ucrainiene Vitali Zelenciuc, urcat în atacul echipei sale, a marcat pentru 3 – 2. Scorul final, 4 – 2, a fost stabilit cu 20 de secunde rămase de jucat de Lașcu cu un șut bombă de la peste zece metri.
În semifinala cu cei de la Avangard Odessa antrenorul Florin Ignat, la debut pe banca vicecampionilor, a folosit echipa: Păduraru, Dinucuță – portari; Nuno Coco, Rafinha, Lașcu, Crăciun; Cojoc, Borges, Cireș, Burdjel; Boșneagă, Arhire, Petică.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal