Vicecampionii de la United au cedat la limită Supercupa

26
foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat
Echipa de futsal United Galați a irosit și cea de a șasea șansă de a câștiga primul trofeu din vitrina clubului. Trupa pregătită de Florin Ignat a cedat la limită, scor 3 – 4, Supercupa României cu cei de la Informatica Timișoara – campioana României, joc disputat pe teren neutru la Sighișoara. 
La pauză Informatica a intrat în avantaj cu scorul 2 – 1.  Supercupa a avut un început echilibrat, portarul Ionuț Păduraru s-a remarcat în fața atacanților campioanei, Crăciun a încercat poarta lui Vlad Iancu în mai multe rânduri. Gheața a fost spartă în ultimele minute de joc al primei reprize. Cu șase minute înainte de final Informatica a deschis scorul, prin Araujo, avantaj dublat două minute mai târziu prin golul marcat de Mimi Stoica. În finalul primei reprize, cu 5 secunde rămase de jucat United a revenit în joc, Nuno Coco a deviat în poartă șutul trimis de Lașcu. Partea secundă a debutat cu o bară a echipei din Timișoara, urmată de desprinderea la 3 – 1, internaționalul Mimi Stoica a reușit dubla. Chiar dacă aveau 5 greșeli pe tabelă, iar la fiecare a șasea urma o lovitură de la zece metri, jucătorii vicecampioanei au strâns rândurile și au încercat egalarea. Prima dată Andrei Crăciun a dat dovadă de altruism și a pasat în fața porții la Nuno Coco, iar portughezul a marcat pentru 3 – 2. Golul egalării a venit în urma unei alte faze create de Andrei Crăciun. După ce decarul gălățean a trimis în bară, Lașcu a recuperat și a trimis în poartă, iar United a egalat la 3. Echilibrul de pe tabelă nu a rezistat decât câteva secunde, la faza imediat următoare Timișoara a marcat pentru 4 – 3, prim reușita ucraineanului Ovsianikov. În finalul jocului Florin Ignat a forțat egalarea, Cireș a preluat tricoul distinctiv de portar cu sarcini ofensive, strategia nu a reușit, mai mult, Savio, din propriul teren, a trimis în bara porții gălățene.
United: Păduraru – Cojoc, Burdujel, Lașcu, Cireș, Nuno Coco, Rafinha, Borges, Crăciun, Tudose, Petică. Antrenor: Florin Ignat. 
Pentru United urmează debutul în noua ediție de campionat, în chiar prima etapă din noul sezon vicecampioana ultimelor două ediții din Liga I va juca pe teren propriu cu Imperial Miercurea Ciuc, una dintre contracandidatele la titlu. 

Jocul cu Informatica Timișoara a fost a șasea șansă a celor de la United de a câștiga primul trofeu din istorie după finalele de campionat din 2010 – 2011, 2016 – 2017, 2017 – 2018, pierdute cu City us Târgu Mureș, Autobergamo Deva și Informatica Timișoara și cele două finale de Cupă a României din 2010 – 2011 și 2015 – 2016, pierdute cu City us Târgu Mureș și Autobergamo Deva.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal