Avântul Valea Mărului revine în forță în fotbalul județean

76

Retrogradată în ultimul eșalon județean de Federația Română de Fotbal, după retragerea din Liga a III-a, gruparea gălățeană Avântul Valea Mărului revine în forță în fotbalul județean. Vălmărenii au  anunțat recent, prin primarul comunei Florin Virgil Doca, lotul cu care vor aborda sezonul de revenire în ligile județene, iar printre componenții echipei sunt jucători cu experiență în Liga a II-a sau chiar la Liga I. 
 
Poarta vălmărenilor va fi asigurată de doi portari cu experiență:  Nicu Măstăcan, 29 de ani, (campion județean și câștigător al Cupei României – faza județeană, sezonul trecut, cu Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați. În cariera lui Măstăcan a mai apărat pentru: SC Oțelul, Unirea Slobozia sau FCM Dunărea Galați), și Ciprian Tofan, 39 de ani, (fost jucător la Metalosport în Liga a III-a sezonul trecut, Tofan a mai jucat și la SC Oțelul). 
 
În lotul vălmărenilor se mai regăsesc jucători precum: Cosmin Gârleanu, (campion județean sezonul trecut cu CSU ”Dunărea de Jos”. Gârleanu a jucat chiar și în Liga I cu FC Oțelul, sau în ligile secunde cu Petrolul Ploiești, Delta Tulcea sau FCM Dunărea Galați), Daniel Pavel, atacant ce a mai evoluat la SC Oțelul, Daniel Voicu, fost jucător al celor de la Sporting Liești, grupare cu care a evoluat mai multe sezoane în Liga a III-a, Ion Bogdan – fost la Metalosport, sau Romeo Buteseacă, 40 de ani. Ultima dată Buteseacă a fost legitimat la SC Oțelul, în Liga a IV-a. În cariera lui Romeo Buteseacă a mai jucat pentru Oțelul, club cu care a debutat în Liga I (Divizia A), în anul 1997, FCM Dunărea în Liga a II-a, Cimentul Fieni, Jiul Petroșani, FC Vaslui, Gloria Buzău, Dacia Unirea Brăila și CF Brăila. 
 
Ceilalți jucători din lotul vălmărenilor, conform anunțului primarului comunei, Florin Virgil Doca, sunt: Nicu Viorel Bălan – fost la Victoria Traian (Liga a III-a), Maricel Burghelea, George Cristof, ambii foști la SC Oțelul, Constantin Gheorghiu, fost la Metalosport, Gabriel Mitrofan, fost la Dunărea Galați, Robert Neagu, fost la SC Oțelul, Dragoș Alexandru Rotaru, fost la Metalosport, Claudiu Flroin Rusu fost la SC Oțelul și Vasilică Popa fost la Avântul Valea Mărului.               
 
Avântul Valea Mărului s-a retras sezonul trecut în pauza dintre tur și retur din Liga a III-a, la al doilea sezon în al treilea eșalon. Sezonul de debut în Liga a III-a a fost încheiat de vălmăreni pe locul 5, în acel sezon gruparea din Valea Mărului a fost echipa cea mai bine clasată din serie dinte cele trei echipe gălățene ce au activat în seria I din Liga a III-a. Gruparea din Valea Mărului a promovat în Liga a III-a după ce a învins la baraj, în dublă manșă campioana județului Vaslui, Pajura Huși, după 4 – 1 la Huși vălmărenii au promovat în Liga a III-a cu victoria 3 – 1 din meciul retur de pe teren propriu.
 
Ultimul sezon al echipei din Valea Mărului în ligile județene a fost 2015/2016, când vălmărenii au câștigat Liga a IV-a cu nouă punct mai mult față de echipa de pe locul doi. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal