Echipa satelit de la United debutează în Liga a II-a

43
Clubul Sportiv United Galați activează în acest sezon cu trei echipe în competițiile naționale organizate de Federația Română de Fotbal. Pe lângă echipa de Liga I, vicecampioana ultimelor două ediții, clubul gălățean va avea reprezentare și în Liga a II-a, dar și în Campionatul Național al juniorilor sub 19 ani. 
Echipa satelit, United 2, va debuta sâmbătă, duminică, 23 septembrie, în actuala ediție a Ligii secunde. De la ora 14.00, la Polivalentă, satelitul vicecampionilor va juca cu harghitenii de la Kereszthegy Remetea în etapa a II-a din Liga a II-a. Chiar dacă este etapa a II-a pentru cele două echipe va fi jocul de debut în actuala ediție de campionat. În prima etapă United a stat, din cauza numărului impar de echipe, în timp ce jocul harghitenilor din prima etapă, cu cei de la Pro Academy Fălticeni, a fost reprogramat pentru 28 septembrie.      

Doi internaționali în lotul satelitului 
United 2 se va baza în jocurile din Liga a II-a pe jucătorii proveniți de la echipa de juniori, sub 19 ani. Doi dintre componenții echipei pregătite de Cristi Ștefu și Costel Străinu, portarul Andrei Dinicuță și Matei Boșneagă,  au participat la mijlocul săptămânii, împreună cu echipa națională U 19,  la o dublă amicală cu echipa similară a Serbiei. În al doilea joc, încheiat cu victoria României, scor 5 – 1, gălățeanul Matei Boșneagă a marcat un gol, pe lista marcatorilor și-a trecut numele și un alt jucător gălățean, produs al clubului United, Robert Crișan, acum la CSM Târgu Mureș (Liga a II-a).  

 În 2015 United 2 a câștigat Liga a II-a 

Clubul Sportiv United Galați a mai activat în liga secundă timp de două sezoane, 2014 – 2015 și 2015 – 2016. La chiar sezonul de debut United 2 a câștigat titlul de campioană a Ligii a II-a,
după ce a trecut în finală de echipa satelit a celor de la City us
Târgu Mureș, fosta multiplă campioană a României. În actualul lot al
vicecampionilor, de la echipa campioană în 2015, se regăsesc portarul
Ionuț Păduraru și Octavian Cireș. În ediția 2014 – 2015 a Cupei
României, în turul secund al competiției, sorții au decis un duel inedit
între cele două echipe ale clubului United, ambele pregătite la acea
vreme de David Asandei și Alexandru Tănăsilă, iar echipa de Liga I s-a
impus cu scorul 7 – 1.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal