Fetele de la Universitatea debutează miercuri în Liga I

48
Gruparea gălățeană de fotbal feminin Universitatea Galați, promovată recent în Liga I, va debuta miercuri, 19 septembrie, în eșalonul de elită al fotbalului feminin din România. De la ora 17.00, pe stadionul Siderurgistul, Universitatea Galați va juca cu echipa Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, meciul de debut absolut în Liga I de fotbal feminin. 
 
În perioada precompetițională de la promovarea în Liga I clubul gălățean și-a fortificat lotul cu cinci jucătoare. Trei dintre ele provin de la gruparea de Liga I Fair Play București, Mirela Abălașei, (portar), Nina Anca (fundaș), Lidia Moacă (mijlocaș). Celelalte două achiziții ale clubului gălățean sunt Adelina Ion, atacant, ultima oară a jucat pentru clubul de prima ligă CFR Timișoara, și Ana Arnăutu, fundaș, componenta echipelor naționale ale Republicii Moldova, de futsal și pe teren mare. Ultima echipă pentru care a evoluat Ana Arnăutu a fost Maksimum Cahul în Republica Moldova.  
Lotul cu care Universitatea Galați va aborda sezonul de debut în Liga I: Roxana Pazargic, Mirela Abîlașei – portari; Dumitrița Prisăcari, Olga Cușinova, Nina Anca, Ana Arnăutu, Alexandra Ivan, Elena Ivan, Valentina Ivan – fundași; Monica Bențoiu, Loredana Nica, Elena Răduc, Lidia Moacă, Maria Stamate, Roxana Ioan, Irina Topal, Mădălina Sfinteș – mijlocași; Adelina Ion, Carmen Marcu, Andreea Surcică – atacanți. Antrenorii echipei sunt: Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș.  
 
Jocul de miercuri cu echipa Clubului Sportiv Școlar Târgoviște va fi arbitrat de Tudorel Pîrlog din Cazasu, județul Brăila, iar asistenți vor fi: Andrei Ichim din Făurei, județul Brăila, și Cristian Ichim din Brăila. 
 
Jocul de miercuri cu CS Școlar Târgoviște va fi primul pentru echipa gălățeană dintr-un calup de trei jocuri programate în decurs de șapte zile. După ce vor debuta miercuri cu CSȘ Târgoviște duminică, 23 octombrie, echipa gălățeană va juca tot pe teren propriu, de la ora 10.00, stadion Siderurgistul, cu campioanele de la U Olimpia Cluj – Napoca, meci ce va conta pentru etapa a III-a, urmând ca seria să fie încheiată miercuri, 26 septembrie, cu un joc pe terenul celor de la Fortuna Becichieru Mic, joc ce se va disputa în cadrul etapei a II-a. Modificările din programul grupării gălățene au apărut ca urmare a participării a cinci dintre componentele echipei, alături de echipa națională a României, la preliminariile Campionatului European de futsal.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal