Înfrângere în manșa tur a Cupei pentru CSM Phoenix CSU

32

Echipa de baschet CSM Phoenix CSU Galați a pierdut manșa tur din faza inaugurală a Cupei României. Gruparea gălățeană, aflată la primul meci în actuala formulă, a pierdut, scor 61 – 76, jocul cu cei de la CSM Târgu Mureș. 
Gălățenii au început meciul mai greu și au cedat primul sfert cu scorul 10 – 21. În al doilea parțial jocul echipei gălățene a început să se lege, iar aceștia și-au adjudecat secvența cu scorul 22 – 19. Prima repriză a jocului din Polivalentă a fost încheiată de Phoenix cu un parțial 7 – 0. Mihai Grecu a marcat de afară, reușita lui Grecu a fost completată de Miller și Perovic cu câte o dublă. Mureșenii și-au valorificat experiența net superioară și s-au impus în sfertul trei cu scorul 26 – 15. În al treilea parțial al meciului gălățenii au suferit o pierdere importantă căpitanul Vlad Corpodean a părăsit jocul accidentat, după ce a fost lovit la ochi. În ultima parte a jocului echipa oaspete s-a menținut la conducere pe tabelă, dar trupa gălățeană a câștigat parțialul cu scorul 14 – 10.  Jocul cu gruparea mureșeană a fost încheiat de CSM Phoenix CSU cu schimbul de mâine pe parchet, Bănescu, Patko, Giangu, Voinescu, linia fiind completată de muntenegreanul Marko Perovic. 
Cel mai bun jucător al meciului a fost Marko Perovic cu 24 de puncte. De altfel, muntenegreanul a evoluat în toate cele 40 de minute ale jocului. De la CSM Phoenix CSU s-a remarcat și David Stan. În cele aproape 40 de minute în care a evoluat gălățeanul a reușit un double – double, 17 puncte marcate – 10 recuperări. Pentru echipa gălățeană au mai marcat: Mihai Grecu 8 puncte, Vlad Corpodean 6 puncte, Phillip Miller 4 puncte, Radu Voinescu 2 puncte. Manșa retur din turul I al Cupei României se va juca sâmbătă, 29 septembrie, la Târgu Mureș.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal