Studenții s-au impus în derby-ul municipal din prima etapă a Ligii a IV-a

39
Cele două echipe municipale, gălățene, din Liga a IV-a, CSU ”Dunărea de Jos” Galați și Quantum Club Galați, s-au întâlnit în ultimul meci al etapei inaugurale din primul eșalon județean, pe stadionul Siderurgistul, joc în care cei de la Quantum au fosrt gazde. Studenții profesorului Cătălin Savu s-a impus la final cu scorul 5 – 0, dar au avut nevoie de 44 de minute să desfacă apărarea densă așezată de Iulian Oprea în fața propriei suprafețe de pedeapsă.       
La pauză studenții au intrat în avantaj, scor 1 – 0. Universitarii au dominat teritorial prima parte a jocului, cei de la Quantum s-au fixat în fața propriului careu și au încercat să anihileze raidurile ofensive ale studenților. Până la marcarea golului cei de la CSU au irosit două ocazii importante de a marca, ambele prin căpitanul Adrian Grigoraș. Prima dată, din lovitură liberă de la peste 30 de metri, Grigoraș a trimis în încheietura barelor celor de la Quantum, apoi, cu capul din interiorul suprafeței de pedeapsă. Singura reușită a primei părți i-a aparținut lui Bogdan Popov. În minutul 44, după o nouă șarjă ofensivă a studenților, Popov a urmărit inteligent mingea ce se scurgea prin fața porții adverse. 
După pauză cei de la Quantum au irosit prima șansă importantă de a marca, din lovitură liberă din colțul careului de 16 metri au trimis în plasa laterală a lui Olaru. Defensiva Quantum – ului nu a mai rezistat prea mult, pregătirea superioară a studenților si-a spus cuvântul, iar universitarii s-au dezlănțuit și au mai marcat de patru ori, după prima oră de joc. Gheorghiță Țuiu a desprins studenții la 2 – 0, în minutul 67, iar căpitanul Grigoraș a marcat pentru prima oară în actuala ediție a Ligii a IV-a, în minutul 70 al jocului. Rezultatul final, 5 – 0, scorul primei etape, a fost stabilit de studenți cu sprijinul jucătorilor veniți de pe bancă, ambii achiziții recente ale studenților. Ionuț Ciotîrcă, în minutul 76, a marcat pentru 4 – 0, iar Dragoș Cărămidaru, cu două minute înainte de final, a marcat golul cinci, reușită cu care CSU ”Dunărea de Jos” a luat conducerea în Liga a IV-a după chiar prima etapă. 
Quantum Club Galați: Robert Stegaru, Petrică Stase (Mădălin Călin), Daniel Roșca (Valentin Verner), Claudiu Pădurariu, Ovidiu Lupu, Adrian Huhulea, Mihai Ghisman, Andrei Doru (Costel Buruiană), Dănuț Damian (Paul Ioniță), Cosmin Cărare, Dan Buliga. Antrenor: Iulian Oprea. 
    
CSU: Bogdan Olaru (Cătălin Enache) – Alexandru Perju (Iulian Mohorîță), Daniel Morogan, Marius Stoian, Gheorghiță Țuiu (Dragoș Cărămidaru), Bogdan Popov (Ionuț Ciotîrcă), Octavian Moise, Alexandru Izvoranu, Lucian Igant, Mădălin Hilohi, Adrian Grigoraș. Antrenor: Cătălin Savu. 
Grație victoriei la cinci goluri diferență echipa Universității ”Dunărea de Jos” Galați a  preluat șefia în Liga a IV-a gălățeană. În etapa a II-a studenții vor juca pe teren propriu cu Gloria Ivești, în timp ce Quantum va juca pe terenul celor de la Muncitorul Ghidigeni.      
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal