Studenții s-au impus în primul derby de titlu al sezonului

36
Primul derby de titlu al sezonului în Liga a IV-a s-a disputat la Galați între campionii de la CSU ”Dunărea de Jos” și Gloria Ivești – locul trei în precedenta ediție din primul eșalon județean. Studenții profesorului Cătălin Savu s-au impus cu 2 – 0 (1 – 0) la final, dar scorul a fost blând dacă ne raportăm la numărul de ocazii de a marca avute de gruparea universitară. 
Studenții au dominat teritorial prima parte a jocului, dominare sterilă, în prima jumătate de oră, fără ocazii de a marca. Jocul ofensiv al studenților a dat roade pentru prima dată în minutul 32. Alexandru Izvoranu a fost faultat în care, căpitanul Grigoraș a executat și a deschis scorul. La pauză CSU putea avea avantaj dublu, Grigoraș a reușit o serie de driblinguri în fața careului advers, scoate un corner, în urma loviturii de la colt fundașul Daniel Morogan, urcat în ofensivă pentru fazele fixe, a trimis, cu capul, sub transversala porții echipei din Ivești, dar Covîț a scos acrobatic. Echipa din Ivești a ieșit de câteva ori pe contraatac, dar fundașii Morogan și Igant au tăiat din fașă intențiile ofensive ale Gloriei     
Partea secundă s-a disputat după aceleași coordonate. Studenții au fost la cârma jocului, au irosit șase – șapte ocazii clare de gol, responsabil cu ratările a fost căpitanul Adrian Grigoraș. La zece minute de la reluare Grigoraș a irosit o primă ocazie, singur cu portarul Covîț, situația ce s-a repetat peste cinci minute. După alte câteva minute a fost rândul lui Perju să irosească o ocazie importantă, venită după o fază creată de Grigoraș, situație urmată de o altă ratare a lui Grigoraș, singur cu portarul Covîț. Cu 15 minute rămase de jucat studenții au pierdut unul dintre stâlpii apărării, fundașul Daniel Morogan a iești accidentat. Până la finalul jocului studenții au mai irosit alte trei ocazii importante de marca. În minutuol 35, Grigoraș, lansat din propriul teren, a ratat singur cu portarul Covîț, același Grigoraș a trimis pe lângă poartă,  în minutul 41. Ocaziile lui Grigoraș au fost răzbunate de Perju, în minutul 45, cu golul de 2 – 0, în prelungiri același Perju a irosit șansa lui 3 – 0 pentru studenți cu un șut peste poartă din poziție bună.                 
După două etape CSU ”Dunărea de Jos” are șase puncte, golaveraj 7 – 0, în timp ce Gloria Ivești a acumulat un punct în cele două jocuri disputate, golaveraj 2 – 4. În etapa a III-a CSU va juca pe terenul celor de la Voința Cudalbi, în timp ce Gloria Ivești va primi, pe teren propriu, replica celor de la Muncitorul Ghidigeni.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal