Avântul Vânători a ținut piept o repriză vicecampionilor

46
Etapa a VIII-a din Liga a IV-a s-a încheiat cu derby-ul etapei dintre viceliderul de la Zimbrul Slobozia Conachi și Avântul Vânători – revelația începutului de sezon din primul eșalon județean. În premieră pentru acest sezon de Liga a IV-a, derby-ul s-a disputat în nocturnă, pe terenul sintetic al stadionului Dunărea, o instalație de nocturnă destul de slabă, în partea secundă a jocului vizibilitatea a fost extrem de scăzută. 
Derby-ul a avut două părți distincte. În prima dintre ele s-a jucat de la egal, cele două echipe au alternat la conducerea jocului. Dragomir de la Vânători a irosit prima ocazie a jocului, cu capul peste poartă, ”Boboc” Spînache a semnat prima ocazie a gazdelor, ocazie dublată de bara lui Iancu. După aproape 25 de minute de joc ”zimbrii” au deschis scorul prin ”Boboc” (Constantin Spînache). Replica grupării din Vânători nu s-a lăsat prea mult așteptată, Alexandru Sava a egalat după șase minute. Cel mai bun marcator al formației din Vânători a transformat o lovitură liberă, din lateralul careului de 16 metri. Gruparea din Vânători putea specula momentul bun, în minutul 32 au solicitat lovitură de pedeapsă, în urma unui presupus henț în careu, fără efect pentru arbitru. La pauză vicecampionii au intrat cu avantaj minim, scor 2 – 1, după o reușită a lui Petrișor Tudosă. 
Imediat după reluarea jocului Boboc a desprins echipa din Slobozia Conachi la 3 – 1. Golul de 3 – 1 a fost marcat de Boboc din lovitură liberă ce a fost obținută în urma unei neînțelegeri în defensiva echipei din Vânători, pasă la portar cu piciorul. La scorul 3 – 1 echipa din Vânători a mai avut o șansă de a reintra în joc, Sava a marcat, în minutul 18, dar golul a fost anulat pe motiv de off – side. Până la final vicecampionii au mai marcat de cinci ori și au ajuns la 47 de goluri marcate, cel mai bun atac din Liga a IV-a după primele opt etape. 
În clasament Zimbrul Slobozia Conachi este pe locul doi cu 22 de puncte din opt jocuri, 7 victorii, o remiză, fără înfrângere, golaveraj 47 – 10. În etapa a IX-a Zimbrul Slobozia Conachi va juca pe terenul nou promovatei Voința Cudalbi. Avântul Vânători este pe locul cinci în clasamentul la zi cu 14 puncte, patru victorii, două remize, două înfrângeri, golaveraj 18 – 15. Pentru Avântul Vânători urmează jocul de pe teren propriu cu liderul CSU ”Dunărea de Jos”.       
De remarcat, dacă precedentele jocuri din Liga a IV-a au început cu câte 10 – 15 minute întârziere, ultimul meci al etapei a VIII-a a demarat cu patru minute mai devreme față de programarea inițială.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal