Bărbații fac mai multe sporturi decât femeile

460

Potrivit oamenilor de știință, bărbații fac de două ori mai multe sporturi comparativ cu femeile. Bărbații sunt convinși că trebuie să facă sport pentru a avea sistemul muscular foarte bine dezvoltat, pentru a arăta mai atrăgători, mai puternici. Ei consideră că bărbații cu mușchi mari sunt foarte puternici. Faptul că mușchii trebuie dezvoltați pentru a avea forță, îi motivează să facă foarte mult sport.

În țara noastră oamenii nu sunt foarte interesați să facă sport. Având în vedere faptul că aproape jumătate din români nu fac sport deloc, niciodată, am putea spune că suntem o țară de oameni care nu iubesc sportul sau care sunt comozi. Românii duc o viață sedentară, la capitolul mișcare suntem sub media europeană. De exemplu în Irlanda, 23 % din oameni, din populația acestei țări, fac sport minim de 5 ori pe săptămână.

Cum ajută fitnessul pe bărbați să fie mai atrăgători?

Bărbații care fac sport au un nivel mai ridicat de testosteron. Acest hormon masculin este important pentru bărbați. Experții spun că un nivel mai ridicat de testosteron poate avea efecte pozitive asupra sănătății organismului. Acesta este un motiv crucial pentru care bărbații fac mult sport.

Alte avantaje oferite de testosteron:

 • Un nivel mare de acest hormon contribuie la construirea masei musculare. În timp, prin antrenament, se obține o musculatură puternică, ceea ce este important pentru oricare bărbat care își dorește să fie atrăgător. Musculatura bine conturată este o caracteristică masculină tipică și poate crea o imagine frumoasă unui bărbat.
 • Acest hormon masculin este considerat un hormon sexual și dacă este în cantitate mare poate duce la creșterea libidoului. Se spune că ține de virilitate și că stabilește caracterele sexuale masculine. Cercetătorii în domeniul medical spun despre testosteron că poate activa spermatogeneza, poate crește calitatea și cantitatea spermei.
 • Este important și pentru menținerea sănătății, pentru că scade nivelul de colesterol din sânge și riscul de ateroscleroză. De asemenea, poate stimula acumularea calciului în oase și formarea globulelor roșii în sânge.
 • Poate ajuta și la scăderea în greutate pentru că stimulează arderea grăsimilor.
 • Bărbații care au un nivel ridicat de testosteron au dezavantajul de a suferi de chelie.

Specialiștii în fitness recomandă chiar anumite antrenamente fizice care ajută la producerea de testosteron la un nivel bun și care țin de sporturile de anduranță. Cu ajutorul gadget-urilor apărute pe piață, respectiv oferta de brățări fitness, bărbații au posibilitatea de a-și monitoriza pulsul, somnul și oxigenul din sânge. O astfel de brățară  are un aspect elegant, un design ce permite de a fi purtată și la o ținută sport dar și la o ținută business.

Un alt sfat pe care îl dau specialiștii în fitness este acela de a nu lua testosteron artificial deoarece acesta poate dăuna sănătății. Studiile arată faptul că în timp, organismul se obișnuiește cu testosteronul artificial și nu mai este capabil să producă acest horman în mod natural, deci se creează un dezechilibru hormonal.

Nutrienți importanți pentru sănătate, care cresc nivelul de testosteron:

 • Vitamina D ajută la creșterea nivelului de hormon masculin. De aceea vara este bine ca bărbații să facă multă plajă, pentru sintetizarea vitaminei D în organism. În lunile reci este indicat ca bărbații să ia suplimente de vitamina D pentru că poate ajuta la creșterea forței musculare.
 • Zincul și magneziul sunt minerale care ajută la creșterea nivelului de testosteron în organism.
 • Leucina, valina și izoleucina stimulează producerea de testosteron în corp.

Femeile preferă bărbații care fac sport

Femeile admiră bărbații sportivi, consideră că aceștia au calitățile foarte atractive și corpul mai atrăgător. Nu este doar o chestiune de optică. Femeile nu sunt atrase doar de fizicul bărbaților ci și de personalitatea lor. Ele tind să fie mai personale și mai interesate de sentimente. Bărbații sunt mai practici și inclinați spre competiție. Dacă fac sport au un corp atrăgător dar și încredere în ei. Se simt puternici și acest lucru se vede și în felul lor de a fi.

Bărbații sportivi au foarte multă încredere în ei, iar acest lucru este admirat de femei. Încrederea în sine este un factor important în atractivitate, îi face să fie buni cuceritori. De asemenea ei au dorința de a câștiga mereu, de a-și atinge obiectivele sportive dar și în viața de zi cu zi. Cu siguranță sunt orientați spre scopuri și devin mai hotărâți și mai ambițioși când vine vorba și de viața personală și privată.

Femeile își doresc bărbați puternici, pe care se pot baza și care să fie și sănătoși. Prin sport oamenii devin mai sănătoși, iar acest lucru contează foarte mult în viață.

Sportul și sănătatea merg mână în mână, apar următoarele beneficii:

 • Psihologii spun că sportul menține sănătatea corpului dar și a minții, crește puterea de concentrare pe dezvoltarea personală.
 • Sportul menține sănătatea sistemului cardiovascular.
 • Sportul consolidează imunitatea organismului.
 • Prin exerciții fizice este stimulat metabolismul, astfel acesta va funcționa mai eficient.
 • Este îmbunătățită agilitatea, flexibilitatea, coordonarea mișcărilor și capacitatea de mișcare.
 • Se menține tinerețea și sănătatea articulațiilor.
 • Sportul îmbunătățește fluxul sangvin și ajută la oxigenarea creierului.
 • Prin sport se asigură un nivel mai scăzut de zahăr în sânge și este prevenită acumularea de colesterol în vasele de sânge.
 • Prin sport se calmează durerile musculare, maladiile degenerative.
 • Se combate stresul, insomnia, depresia, stările de nervozitate, etc.
 • Se previne sedentarismul și consecințele acestui stil de viață nesănătos.
 • Sportul oferă o stare interioară bună, de binedispoziție, de energie.
 • Ajută la modelarea unui corp atletic, atrăgător.
 • Sunt prevenite bolile grave – diabet, ateroscleroză, atac de cord și altele.

Un alt lucru pe care unii bărbați încă nu l-au înțeles este faptul că nu pot impresiona o femeie doar cu mușchii. Ei trebuie să aibă și alte calități și trăsături de personalitate (inteligență, respect, stimă de sine) pe care aceasta le apreciază mai mult decât aspectul fizic sau faptul că fac sport.

Sportul îi ajută pe bărbați în viață să aibă succes, să depășească orice problemă mai ușor, să fie mai puternici și curajoși. Nu este vorba doar despre medalii, sportul ajută și la formarea ca om, crește încrederea și respectul de sine.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal