Derby-ul Dunării de Jos, CSM Galați – Dunărea Brăila, miercuri la Polivalentă

66
Etapa a V-a din Liga Florilor se va încheia miercuri, de la ora 17.30, cu derby-ul Dunării de Jos dintre handbalistele de la CSM Galați și Dunărea Brăila. 
Derby-ul de la Polivalentă este abordat de cele două echipe din coada clasamentului, ambele pe locuri de baraj, fetele de la CSM sunt pe locul 11 cu un punct câștigat, după remiza de pe teren propriu cu HC Zalău, în timp ce brăilencele sunt pe 12 cu același număr de puncte, echipa din Brăila a obținut punctul, tot pe teren propriu, în remiza cu nou promovata Minaur Baia Mare. 
Înaintea jocului cu echipa din Brăila CSM Galați a mai transferat o jucătoare, Cristina Andrița, fostă componentă a clubului din Baia Mare, confirm anunțului făcut, pe pagina oficială de facebook, de Dan Pantea, șeful secției handbal de la CSM Galați. ”Meciul cu Brăila este ceva special pentru
gălățeni. Rivalitatea de la fotbal s-a transferat în ultimii ani la
handbal. Noi am reușit să o transferăm pe Cristina Andrița, o jucătoare
care ne poate ajuta foarte mult. Ea este bucureșteană la origine și a
evoluat în ultimele două sezoane la Baia Mare și Bistrița. Cred că
publicul poate împinge de la spate echipa noastră. Avem puterea să
învingem Brăila și simt că o vom face”. 

De la revenirea în Liga Națională a grupării gălățene echipa din Brăila conduce cu scorul 3 – 1 în duelurile directe. Ultima victorie gălățeană în fața echipei din Brăila a fost în anul 2017, la limită, scor 15 – 14. Ultima confruntare dintre cele două echipe s-a disputat la Brăila, iar Dunărea s-a impus, tot la limită, scor  20 – 19, echipa din Brăila și-a adjudecat victoria în ultima secundă, după ce la faza premergătoare golului gălățencele au trimis în bară. 
Jocul de miercuri de la Polivalentă va fi arbitrat de cuplul Adrian Georgescu/Mihai Moldoveanu, iar intrarea la meci se va face pe bază de bilet. Tichetele de acces costă 5 lei și pot fi achiziționate de la casa de bilete. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal