Gloria Ivești a ținut în șah Zimbrul Sl. Conachi și a schimbat liderul Ligii a IV-a

26
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Derby-ul etapei a VII-a din Liga a  IV-a, disputat pe stadionul ”Nicu Nour” din Ivești s-a încheiat nedecis, scor 3 – 3. Jocul dintre medaliatele de sezonul trecut Gloria Ivești și Zimbrul Slobozia Conachi – liderul de dinaintea etapei, și-a meritat statutul de derby. Încleștarea dintre cele două echipe a rezultat un meci spectaculos cu răsturnări de scor, cele două echipe alternând la conducere. 
Primii au condus gazdele. După primul sfert de oră Gloria avea deja avantaj de două lungimi, 2 – 0. În minutul 7, Remus Sprînceană a marcat prin intermediul unui șut de la distanță, iar în minutul 15 Iveștiul și-a dublat avantajul după ce Gheorghe Iordache a transformat o lovitură de la 11 metri. Golurile echipei din Ivești au intensificat și mai mult presiunea ”zimbrilor” la poarta lui Covîț. După ce Năpîrlică și Radu au irosit ocazii notabile de a marca, Petrișor Tudosă a redus din diferență cu un șut direct de la peste 20 de metri, mingea a prins pământul, ceea ce la derutat pe Covîț. Cinci minute mai târziu ”Boboc” Spânache a ratat egalarea din lovitură liberă, central de la aproape 25 de metri, Covîț a respins în corner. Egalarea a fost reușită de oaspeți, în finalul primei părți, Napîrlică îl vede singur, în careul de șase metri, pe Tudosă, îi pasează ”filtrant” printre apărătorii echipei din Ivești, iar Tudosă egalează la doi, scor cu care cele două echipe au intrat la pauză. 
Imediat după reluarea jocului Zimbrul Slobozia Conachi a preluat conducerea pentru prima oară în acest joc, ”Boboc” Spînache a marcat pentru 3 – 2. Chiar dacă au încasat trei goluri consecutive gazdele nu au acuzat șocul și au continuat să joace în căutarea egalării. Egalare care a și venit în minutul 20 din repriza secundă în urma unei faze ciudate. Unul dintre atacanții gazdelor a rămas întins pe teren, defensiva ”zimbrilor” a trimis mingea în afara careului de unde este interceptată de gazde care reușesc să marcheze pentru 3 – 3 prin Remus Sprînceană. Până la finalul jocului cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare, ambele au irosit ocazii importante de a marca. ”Zimbrii” puteau pleca cu toate punctele de la Ivești, dar în minutul 75 au ratat un penalty, de partea cealaltă gazdele au trimis milimetric pe lângă poarta lui Comănescu aproape de finalul jocului. 
Pentru Gloria Ivești este al cincilea joc consecutiv fără înfrângere, după startul ezitant de sezon. În clasament Gloria este pe locul 5 cu 14 puncte, la egalitate cu Avântul Vânători, locul 4. ”Zimbrii” au făcut primul pas greșit în acest sezon și au pierdut prima poziție în clasament. Gruparea din Slobozia Conachi este pe locul doi cu 19 puncte, două puncte mai puțin decât liderul CSU ”Dunărea de Jos” Galați.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal