United trece spectaculos de Deva și preia șefia în Liga I

23

Vicecampionii de la United și-au trecut în cont încă o victorie cu o contracandidată la titlu. După succesul din debutul turului cu Imperial Miercurea Ciuc, în etapa a V-a gălățenii au trecut, tot pe teren propriu, de Autobergamo Deva. După un meci intens care a avut de toate, United s-a impus cu scorul 5 – 3, după ce la pauză cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 2 – 2. 

Jocul a fost început de United de la 1 – 0. În secunda 24 a meciului Nuno Coco a deschis scorul. Deva a replicat imediat, Varela – fostul jucător al United de sezonul trecut, a trimis în bara transversală. După ce Welington Silva s-a remarcat singur cu unul din atacanții hunedoreni, oaspeții au egalat în minutul 9. Imediat Andrei Crăciun a ratat singur cu Toniță, portarul de la Deva. Cu cinci minute înainte de pauză Burdujel a fost eliminat, roșu direct, în urma unui fault din postura de ultim apărător. Din lovitura liberă rezultată Deva a trecut în avantaj, 2 – 1. În replică United a forțat egalarea, Ignat, antrenorul jucător, și Lașcu, în mai multe rânduri au forțat egalarea, dar Toniță a salvat de fiecare dată. În ultimul minut al primei reprize portarul Wellington Silva în lansează pe contraatac pe Lașcu, ajuns în careul advers internaționalul moldovean îi pasează lui Ignat care a egalat. 

Deși Deva a început mai bine repriza a doua, în secunda 27 au lovit bara porții gălățene, United a fost echipa care s-a impus în partea secundă. Mai întâi, în minutul 2, Ignat a pasat în fața porții, iar Nuno Coco a desprins United la 3 – 2. Apoi, în minutul 7, brazilienii Kailom Borges și Rafinha au creat golul desprinderii. Cel mai recent sosit dintre brazilieni a pasat, iar Borges, din cădere, a marcat printre picioarele lui Toniță. Cu două goluri deficit pe tabelă echipa din Deva a scos portarul, Obadă a preluat tricoul distinctiv, însă gălățenii i-au taxat pe hunedoreni. În minutul 30 Nuno Coco, din propriul careu, a marcat în poarta lăsată goală de echipa din Deva, reușită ce a desprins definitiv United, chiar dacă cu șase minute înainte de final echipa din Deva a încercat revenirea și a marcat pentru 5 – 3.     

 

A cincea victorie consecutivă, prima înfrângere stagională pentru Deva  

 

Victoria  cu Deva este a cincea consecutivă pentru United, din cinci jocuri disputate în acest sezon. În schimb pentru gruparea din Deva înfrângerea de la Galați este prima din acest sezon. În clasament, după cinci etape, United este pe primul loc cu 12 puncte, golaveraj 32 – 8, în timp ce Deva este pe 3 cu 10 puncte. Vicecampionii au trei puncte minus, detalii aici. Pentru United urmează jocul din Harghita cu FK Odorheiu Secuiesc, urmând ca pe teren propriu vicecampionii să joace cu Informatica Timișoara – campiona României.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal